Ο «μικρότερος» των στόχων επετεύχθη !

Metrosport Team18 Μαΐου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνει να βρίσκει πατήματα και αγωνιστική αντίδραση. Ο Λουτσέσκου έχοντας όλους σχεδόν τους παίκτες στη διάθεσή του, μπορεί να επιλέξει την στρατηγική του τελικού αναλαμβάνοντας και την ευθύνη που του αναλογεί. 

Χθες , απέναντι σ’ ένα Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές ο Δικέφαλος δεν άφησε κανένα περιθώριο να τον αμφισβητήσει ο φιλοξενούμενος. Για 30 περίπου λεπτά βομβάρδιζε την εστία του Διούδη με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το σκορ να πάει στο 2-0 και σχεδόν να κρίνει από την αρχή τον νικητή του αγώνα. Σ’ αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, έδειξε νέες κομπίνες στα «στημένα» χτυπήματα , εκ των οποίων η μία οδήγησε και στο πρώτο τέρμα όταν ο Ίγκανσον βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε ασίστ στον Σβαμπ. Το ίδιο πήγε να γίνει και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Βαρέλα ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που λίγο έλλειψε να οδηγήσει στο 3-0. 

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ως το 75-80. Μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κάνει ούτε μια αξιόλογη τελική. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγιναν δυο τρεις φάσεις που προήλθαν από την αμυντική χαλάρωση και τις πολλές αλλαγές που έγιναν. Ο Βαρέλα στο τελευταίο του παιχνίδι έδειξε πόσο αδίκησε τον εαυτό του με την λανθασμένη συμπεριφορά του, διότι σαν απόδοση ήταν από τους κορυφαίους. 

Ο Πασχαλάκης καθάρισε τις φάσεις όπου χρειάστηκε. Ο Ζίφκοβιτς ήταν σαφέστατα ανεβασμένος και βοηθήθηκε από τον Λύρατζη. Στα χαφ ο ΠΑΟΚ δεν είχε προβλήματα , ήταν καλύτερος αλλά υπήρχε μια μικρή απογοήτευση υπό την έννοια ότι η ομάδα θα μπορούσε να φτάσει το σκορ σε υψηλότερα επίπεδα από το 2-0. Οπωσδήποτε από αυτό το παιχνίδι μόνο ένα συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις: ότι οι Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Λύρατζης είναι απολύτως έτοιμοι , ο Βιερίνια σε καλό δρόμο και μένει ο Αογκούστο στα πιτς. Για την δυναμικότητα ή το πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν τις στροφές τους οι ομάδες στο ματς της Κυριακής είναι δύσκολο να πούμε κάτι. Διαφορετικοί οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού , διαφορετικό το γήπεδο και φυσικά τεράστιο το διακύβευμα . 

Σ’ ένα ματς όλα μπορούν να παίξουν ρόλο. Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ εκτός από αγωνιστικά επιβάλλεται να είναι και ψυχολογικά έτοιμος. Σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει το χαμένο κύπελλο του 2014. Τότε που έγιναν πολλά και μεγάλα λάθη μαζεμένα τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τώρα ο ΠΑΟΚ «ξέρει το πως»! Απλά πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ακόμη και την ίδια την τύχη αν «στραβώσει» το παιχνίδι γιατί εκεί θα φανεί η διαφορά της ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων αλλά και των ίδιων των παικτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.