Ο Μίκαελ Ενινγκ έχει πλέον την μπάλα στο γήπεδό του

Βασίλης Μάστορας25 Αυγούστου 2020

Η παραμονή του Μίκαελ Ενινγκ στον Αρη δίνει την πολυτέλεια στους «κίτρινους» να μη χρειαστεί να ξανασυστηθούν στον νέο προπονητή. Δίνει όμως και το αβαντάζ στον Γερμανό να μη χρειάζεται ιδιαίτερα μαθήματα προκειμένου να μάθει την ομάδα. 

Η παραμονή του στον πάγκο σχεδόν μία ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, τον έκανε σοφότερο όσον αφορά την επαγγελματική του σχέση με την ΠΑΕ Αρης, έμαθε πρόσωπα και καταστάσεις και το κυριότερο γνωρίζει την κουλτούρα των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών του ρόστερ. Για τους νεοαποκτηθέντες μπορεί να μη γνωρίζει λεπτομέρειες, αλλά από τη στιγμή που όλο και θα ρωτήθηκε για την απόκτηση τους, σίγουρα θα έψαξε με τη βοήθεια του Χαριστέα και θα έμαθε για πιθανές ιδιοτροπίες τους. 

Το σημαντικότερο πάντως είναι ότι ο Ενινγκ θα έχει εγκαίρως συμπληρωμένο όλο το ρόστερ. Με ποδοσφαιριστές των οποίων τα τεχνικά χαρακτηριστικά ταιριάζουν απολύτως στη φιλοσοφία του παιχνιδιού που θέλει να παίξει ο Αρης. Αν μάλιστα μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου οι «κίτρινοι» έχουν αποκτήσει και τους παίκτες εκείνους οι οποίοι θα αποτελούν εγγυημένες εναλλακτικές λύσεις για τους βασικούς της ενδεκάδας, θα έχουν πετύχει πολλά στον σχεδιασμό της νέας ομάδας.

 Είναι αυτό αρκετό για να προβλέψει κάποιος το τι θα πετύχει ο Αρης τη νέα αγωνιστική περίοδο; Σαφώς και όχι, γιατί θα πρέπει να συντρέξουν και πολλοί άλλοι λόγοι ώστε οι μονάδες να γίνουν ομάδα. Κι αυτό είναι το στοίχημα του Ενινγκ ο οποίος δεν θα έχει πολλές δικαιολογίες στην περίπτωση που αποτύχει στο χτίσιμο μίας ομάδας ικανή να διεκδικήσει τους στόχους που βάζει για τη νέα χρονιά. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς. Μπορεί όμως να κάνει κινήσεις οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο της αποτυχίας. Και ο Αρης μέχρι τώρα πείθει γι’ αυτό.

FOCUS

Από τη στιγμή που και οι πειθαρχημένοι Γερμανοί παραβίασαν τα πρωτόκολλα και βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Champions League από την Μπάγερν, το χάσαμε το… κορμί πατριώτη. Ή η δύναμη του ποδοσφαίρου νικάει και την… υγεία;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.