«Ο Μιχαηλίδης θα επανέλθει πλήρως με δουλειά και υποστήριξη»

Metrosport Team15 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ουσαντζόπουλος, και μίλησε για τον τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη που θα τον αφήσει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός δράσης.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη: «Τον μεγάλωσα τον Γιάννη. Είναι γερή κράση, δυστυχώς ήταν μια άτυχη στιγμή. Δεν είναι μόνο τα συνδεσμικά στοιχεία, αλλά και η θλάση του οστού. Αυτό θα καθορίσει το πότε θα χειρουργηθεί. Είναι ένας τραυματισμός πολύ διαδεδομένος, αποκαθίσταται στο 100%. Αν βάλουμε την κατασκευή του οργανισμού του, την θέληση και το πείσμα του, θα επανέλθει. Θα χρειαστεί έξι μήνες και μία μέρα. Ο Γιάννης έχει καλό μυϊκό σύστημα και αυτό είναι θετικό για το πόσο γρήγορα θα επανέλθει. Χρειάζεται πολλή δουλειά, στους έξι μήνες αν το μυϊκό σύστημα έχει επανέλθει μπορεί να παίξει στο επίπεδο που έπαιζε. Φυσικά παίζει ρόλο η ηλικία, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες αποκατάστασης και ανάπλασης το νεαρό μυϊκό σύστημα».

Για την ψυχολογική υποστήριξη: «Είναι το Α και το Ω. ήταν στο γήπεδο ο Γιάννης με μια διαρκώς αυξανόμενη ποιότητα στο παιχνίδι, τώρα είναι απογοητευμένος και χρειάζεται υποστήριξη. Ολοι πρέπει να τον στηρίξουμε. Στην αρχή θα πονέσει αλλά θα χρειαστεί αρκετή δουλειά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εχουν αλλάξει οι χειρουργικές τεχνικές τα τελευταία χρόνια. Εχει αλλάξει και η εικόνα των αθλητών γιατί είναι περισσότερο γυμνασμένοι και αυτό βοηθάει στο να επανέλθουν γρηγορότερα από ένα τραυματισμό. Η επέμβαση γίνεται αρθροσκοπικά. Οι συνθήκες είναι καλύτερες από όλες τις πλευρές».

Για τον πιο δύσκολο τραυματισμό που αντιμετώπισε: «Ο Σταφυλίδης είχε οστικό οίδημα στη σπονδυλική στήλη όταν ήταν νεαρός. Αυτό που δεν έχουν οι νεαροί αθλητές είναι υπομονή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.