Ο Μέσι θα εγκαινιάσει το νέο σούπερ γήπεδο της Ίντερ Μαϊάμι (pics+vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Ιουνίου 2023

Η Ίντερ Μαϊάμι αυτή τη στιγμή παίζει στο στάδιο «Λόκχαρτ» (DRV PNK Stadium), που βρίσκεται στην πόλη Φορτ Λαουντερντάλε, περίπου 45 χλμ. μακριά από το κέντρο. 

Πρόκειται για γήπεδο 18.000 θεατών που εγκαινιάστηκε το 2020. Η νέα ομάδα του Μέσι δεν θα αγωνίζεται, πάντως, εκεί για πολύ ακόμη, καθώς ήδη εγκριθεί το έργο για την κατασκευή του «Miami Freedom Park» που θα βρίσκεται στην ίδια πόλη και θα είναι η νέα της έδρα.

Θα είναι ένα σούπερ συγκρότημα που δεν θα φιλοξενεί μόνο αθλητικές διοργανώσεις. Θα έχει ορισμένες ομοιότητες με το «Espai Barça» που χτίζεται στο Καμπ Νόου και στόχος είναι να αποτελέσει πόλο έλξης αναψυχής, με δημόσια πάρκα και χώρους πρασίνου, ένα κέντρο τεχνολογίας, εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου για τον απλό κόσμο.

Εστιάζοντας στο κεντρικό γήπεδο, η χωρητικότητά του θα είναι 25.000 θεατών και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες του το 2025, όταν ο Λέο Μέσι θα έχει ακόμα συμβόλαιο με τον σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Miami Freedom Park» υποβλήθηκε σε δημοψήφισμα από τους κατοίκους του Μαϊάμι. Έλαβε πάνω από 60% θετικές ψήφους από όσους συμμετείχαν.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.