Ο μεγάλος θρίαμβος των... τρελών, η νίκη του τρελού DNA του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Μαΐου 2021

Aγαπητή Metrosport

Για να κερδηθεί αυτός ο τελικός χρειάστηκε η τρέλα του Πάμπλο Γκαρσία. 80 λεπτά χωρίς αλλαγή με έναν ΠΑΟΚ να τρεκλίζει μετά το 1-1. Να μην έχουν ανάσες οι χαφ, να είναι άπραγοι οι επιθετικοί και να πασχίζουν να μείνουν όρθιοι οι αμυντικοί. Τότε, ρίχνει στο ματς τον Τσιγγάρα και τον Κρμέντσικ. Και οι δύο είναι πρωταγωνιστές στην επίτευξη του νικητήριου γκολ. Χρειάζεται και τύχη για να συμβεί αυτό; Ναι. Αλλά η τύχη προτιμά να βοηθά τους τρελούς.

Για να κερδηθεί αυτός ο τελικός χρειάστηκε η τρέλα του Αντρέ Βιεϊρίνια. Εχει χάσει πρόσφατα πέναλτι σημαδεύοντας το δοκάρι, στήνει όμως άφοβα την μπάλα στην άσπρη βούλα, χωρίς να σκεφτεί μήπως γίνει μοιραίος και σημαδεύει πάλι το δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πάει στα δίχτυα. Χρειάζεται και τύχη για να συμβεί αυτό; Ναι. Αλλά η τύχη προτιμά να βοηθά τους τρελούς.

Για να κερδηθεί αυτός ο τελικός χρειάστηκε η τρέλα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μπλοκαρισμένος συνεχώς από τρεις και τέσσερις αντιπάλους που δεν του δίνουν ποτέ χώρο για σουτ, έχει σχεδόν εξαφανιστεί σε όλο το ματς, έχει εκνευριστεί από τα εγκληματικά μαρκαρίσματα του Χολέμπας, που από το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να αποβληθεί, αλλά στο 90' είναι σε θέση “10αριού”, δέχεται την μπάλα από τον Τσιγγάρα και έχοντας ήδη δει τον Κρμέντσικ που κινείται διαγώνια, κάνει σε κλάσμα του δευτερολέπτου αυτό το μαγικό τακουνάκι και βγάζει τον Τσέχο μόνο του με τον Σα. Χρειάζεται και τύχη για να συμβεί αυτό; Οχι! Αυτό ήταν μεγάλη μαγκιά. Αυτή ήταν ενέργεια που χαρακτηρίζει ποιοτικούς, δεξιοτέχνες, έξυπνους, τρελούς παίκτες με φαντασία. Ηταν η κορυφαία ενέργεια του αγώνα, Το απόλυτο χάι λάιτ του τελικού.

Για να κερδηθεί αυτός ο τελικός χρειάστηκε η τρέλα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο κορυφαίος γκολκίπερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε μία σεζόν (στο νταμπλ του 2018-2019), θυμήθηκε τον καλό εαυτό του, γέμισε την εστία του με τον ενθουσιασμό του και τα ρεφλέξ του και έγινε ο κορυφαίος παίκτης του τελικού. Ο Κρμέντσικ σκόραρε, αλλά δεν σκόραρε άλλα γκολ ο Ολυμπιακός γιατί ήταν εκεί ο Πασχαλάκης. Και το ωραίο είναι ότι ούτε αυτός χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης. Ολες τις αποκρούσεις τις έκανε με την μαγκιά του και την τρέλα του.

Για να κερδηθεί αυτός ο τελικός χρειάστηκε η τρέλα του Μίκαελ Κρμέντσικ. Χάνει το ψηλοκρεμαστό, χάνει και το φοβερό τετ α τετ μέσα σε ένα λεπτό και, ενώ ξέρει ότι θα τον κρεμάσουν ανάποδα έτσι και χαθεί το Κύπελλο, κάνει τη μαγική κίνηση στο 90', παίρνει την μπάλα από την ασίστ του Ζίβκοβιτς και πλασάρει αγέρωχος για το 2-1. Χωρίς τύχη κι αυτός. Μόνο με την τρέλα του και το πάθος του για τη νίκη.

Ολοι τους, εκφραστές του τρελού, έτσι κι αλλιώς, DNA του ΠΑΟΚ. Μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, από τον εξαιρετικό και άτυχο στο πρώτο ημίχρονο Κάρολ Σφιντέρσκι και τον Αμρ Ουάρντα που έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού, μέχρι και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, τον παίκτη που θα γλίτωνε την κατακραυγή σε περίπτωση ήττας μόνο και μόνο επειδή ο Κρμέντσικ θα είχε χάσει τις δύο κλασικές ευκαιρίες, πέτυχαν τελικά να οδηγήσουν τον φετινό προβληματικό ΠΑΟΚ στο καλύτερο δυνατό φινάλε της σεζόν. Είναι δεύτεροι στο Πρωτάθλημα, γιατί αντικειμενικά δεν μπορούσαν να είναι πρώτοι και είναι και Κυπελλούχοι, νικώντας μάλιστα στον τελικό τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Τι περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον φετινό ΠΑΟΚ; Τίποτε.

Παρ' όλα αυτά, με τον θρίαμβό τους στο ΟΑΚΑ απέδειξαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους πόσο πολύ αδίκησαν τον ΠΑΟΚ με την πορεία τους στο Πρωτάθλημα. Απέδειξαν ότι αυτοί οι ίδιοι με τις επιπολαιότητές τους χάρισαν στον Ολυμπιακό τον περίπατο προς την κατάκτηση του τίτλου. Γιατί, όπως φάνηκε στην πιο κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου, ακόμη και αυτός ο ΠΑΟΚ, αν δεν φρόντιζε να “αυτοκτονήσει” σε πολλά ματς, θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το Πρωτάθλημα, αν όχι να το κατακτήσει. Στο Πρωτάθλημα η τρέλα προδόθηκε από τα αλλεπάλληλα τρελά λάθη, που κόστισαν γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ από το τίποτε και από το πουθενά. Κρίμα...

ΥΓ. Η επόμενη μέρα είαι ήδη εδώ. Και απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και έξυπνες αποφάσεις για να γίνει πάλι ο ΠΑΟΚ νταμπλούχος και να παίξει επιτέλους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.