Ο Μάτος έβαλε μέσα του την τρέλα του ΠΑΟΚτσή!

Κώστας Πετρωτός24 Οκτωβρίου 2020

Πριν από μερικούς μήνες, ο Λέο Μάτος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Metrosport ότι ο ΠΑΟΚ διέσωσε το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Είναι αυτό ακριβώς το κοινό στοιχείο του με τον κόσμο της ομάδας, η κινητήριος δύναμη που τον έφερε στο να φτάσει να αποτελεί για την πλειοψηφία των φίλων του Δικεφάλου τον καλύτερο δεξιό μπακ στην ιστορία του συλλόγου. Υπάρχουν ορισμένοι που ενδεχομένως διαφωνούν, αλλά ο Βραζιλιάνος έχει απτά στοιχεία για να στηρίξει την απόδοση του τίτλου στον ίδιο:

-Είχε ουσιαστική συνεισφορά στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων: τριών Κυπέλλων και ενός αήττητου πρωταθλήματος.

-«Έγραψε» 168 συμμετοχές, πέτυχε 25 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ (στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ). Τα γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο, οι ασίστ με την Σπαρτάκ Μόσχας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα απίστευτα τέρματα με κεφαλιές που σημείωσε σε κρίσιμα χρονικά σημεία, αποδεικνύουν και πόσο έντονη είναι η σφραγίδα που αφήνει πίσω του.

Ο 34χρονος μπακ έπαιζε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, όχι απλά αντιμετωπίζοντας το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα, αλλά ως την δουλειά του μέσα από την οποία βγάζει το πιάτο φαγητού που προσφέρει κάθε μέρα στην οικογένεια του. Όπως ακριβώς ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που βλέπει την ομάδα του σαν προέκταση της ζωής του, σαν κάτι πολύ σοβαρό, έτσι το έβλεπε ο και ο Μάτος. Γι' αυτό και του βγήκε το παρατσούκλι «El Loco» και ενδεχομένως αυτή η τρέλα του ορισμένες φορές να ξεπερνούσε τα όρια.

Είχε μόνο μία κακή συνήθεια, που μάλλον δεν είναι και άσχετη με το πάθος του την ώρα που αγωνίζεται: χρησιμοποιούσε πολύ και τα χέρια του και έπαιρνε αχρείαστες κάρτες που ανάγκαζαν την ομάδα του να στον στερείται ορισμένες φορές.

Ωστόσο, το όνομά του έχει γραφτεί στην ιστορία του ΠΑΟΚ με χρυσά γράμμα. Δεν αποκλείεται να υπάρχει, μελλοντικά και συνέχεια στην σχέση, καθώς ο Μάτος έχει και μία Ακαδημία πρότυπο στην Βραζιλία. Αλλά ας αφήσουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ποδοσφαιρική καριέρα του. El Loco είναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.