Ο Μάτος είναι κεφάλαιο ως μελλοντικό στέλεχος της ΠΑΕ

Κώστας Πετρωτός19 Νοεμβρίου 2022

Ο Λέο Μάτος έχει αποδείξει ότι αν βάλει κάτι στο μυαλό του, το πετυχαίνει. Και την ιδέα του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή την «δουλεύει» εδώ και καιρό. Στην ένθετη φωτογραφία μπορείτε να δείτε το πτυχίο της σχολής αθλητικού μάνατζμεντ της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας που είχε βγάλει. 

Χθες, έδωσε συνέντευξη και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του και αν συνεργαστεί με την Βάσκο ντα Γκάμα από αυτό το πόστο. «Ακόμη σκέφτομαι αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι. Είχα μια συζήτηση με τον Πάουλο Μπρακς (σ.σ πρόεδρος της Βάσκο), ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον να παραμείνω στην ομάδα και να την βοηθήσω εκτός γηπέδου, αν πάρω την απόφαση να μην συνεχίσω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω καλά τον ρόλο, αλλά η κεντρική ιδέα είναι να είμαι κοντά στην ομάδα για να παρέχω την απαραίτητη υποστήριξη όπου χρειαστεί», είπε στην Globo Esporte ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Εδώ και δύο χρόνια προετοιμάζομαι πολύ γι' αυτήν τη στιγμή που θα σταματήσω να αγωνίζομαι. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια αθλητικής διαχείρισης στο Universidade do Futebol και την περασμένη εβδομάδα τελείωσα το σεμινάριο εκπαίδευσης στελεχών που έγινε υπό την αιγίδα της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Πάντα είχα μεγάλη ευκολία στην επικοινωνία τόσο με τους παίκτες όσο και με το επιτελείο γενικότερα». 

Τόνισε, μάλιστα, ότι «θα μπορούσε να έχει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, μου περνάει από το μυαλό. Με ενδιαφέρει να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο σε μια τέτοια θέση, θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο. Λογικά δεν θα ξεκινήσω ως κάποιος που παίρνει σημαντικές αποφάσεις, ως αφεντικό. Ακόμα δεν ξέρω τι φαντάζεται ο πρόεδρος, πρέπει να μιλήσουμε για να καταλάβω».

Προφανώς, μία τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητο τον ΠΑΟΚ μελλοντικά. Ο Μάτος έχει και την προσωπικότητα και τις γνώσεις και τις παραστάσεις, γνωρίζει και ρωσικά που σημαίνει και απευθείας επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.