Ο Ματέο… είναι εδώ!

Γιώργος Στράντζαλης20 Απριλίου 2021

Αν πρέπει να υπάρξει ένα κέρδος μεγαλύτερο από τη σημασία της προχθεσινής νίκης για τον Αρη, αυτό σίγουρα είναι η παρουσία του Ματέο Γκαρσία. 

O Αργεντινός είχε ν΄ αγωνιστεί σε ολόκληρο 90άλεπτο από τις 30 Ιανουαρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο διάστημα που μεσολάβησε της παρουσίας του στη Λεωφόρο πέρα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, στις έξι συμμετοχές που έκανε δεν είχε ανταποκριθεί στο ελάχιστο σε αυτό που είδαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου ο Άκης Μάντζιος τον μετατόπισε από την πτέρυγα στον άξονα και ουσιαστικά τον απελευθέρωσε, ο Ματέο εξελίχθηκε σε ακρογωνιαίο λίθο του Αρη και δη, της αποτελεσματικότητας που είχε η πίεση της ομάδας στην αντίπαλη άμυνα. Σε ρόλο 10αρίου έβγαλε περισσότερη αυτοπεποίθηση και είχε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, γεγονός που συνέβαλε στο να διασπαστεί η συμπαγής άμυνα του Παναθηναϊκού και να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες αποτελέσματος για τον Αρη. 

Το γκολ που πέτυχε και υπέγραψε την ανατροπή ήταν το επιστέγασμα της συνολικής του προσπάθειας, εκτός απ’ ότι ήταν το πρώτο του στο φετινό Πρωτάθλημα. Με αυτή την εμφάνιση, ο Ματέο Γκαρσία φώναξε “παρών” και γέμισε ξανά προσδοκίες στους ανθρώπους του Αρη, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι προβληματίστηκαν αρκετά από τις μέχρι τώρα χαμηλές πτήσεις του. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι στη Λεωφόρου, τόσο ο Μάντζιος όσο και οι συμπαίκτες του “έπεσαν” επάνω του και του μοίραζαν συγχαηρτήρια. Το ζητούμενο βέβαια και για τις δύο πλευρές (την ομάδα και τον παίκτη) είναι αυτή του η εμφάνιση να αποτελέσει απλά την αφετηρία μιας νέας αρχής του στον Αρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.