Ο Μάντζιος ξέρει καλά ποιος είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να σώσει ο Άρης ό,τι σώζεται...

Δημήτρης Κανελλάκης19 Δεκεμβρίου 2023

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ ήταν, νομίζω, ένα πολύ καλό δείγμα σχετικά με το ποιο είναι το πλάνο που θα μπορούσε να υποστηρίξει ο Άρης και μέσα από το οποίο να διεκδικήσει το μέγιστο δυνατό στη διάρκεια αυτής της σεζόν.


Όπως πάρα πολλές φορές έχουμε πει και έχουμε γράψει, ο Άρης είναι μια ομάδα που έκανε πολλά λάθη το περασμένο καλοκαίρι, εξαιτίας των οποίων υποχρεώθηκε να χαμηλώσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών του και να ψαχτεί για να βρει ποιος θα ήταν ο καλύτερος δρόμος για να σώσει ό,τι σώζεται...

Η επιλογή του Μάντζιου ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας Έλληνας τεχνικός, ο οποίος ξαναδούλεψε στον Άρη και γνωρίζει σε ποιο περιβάλλον θα κληθεί να λειτουργήσει, δεν θα χρειαστεί να χαθεί χρόνος.

Ομως, το γεγονός ότι δεν θα χρειαζόταν χρόνος προσαρμογής δεν ήταν το σημαντικότερο. Άλλος ήταν ο σοβαρότερος ο πιο σοβαρός λόγος που οδήγησε τους "κίτρινους" να επιδιώξουν μια νέα συνεργασία με τον Μάντζιο: ότι ήταν ο καταλληλότερος για να συμμαζέψει μια ομάδα η οποία δεν είχε αρχή και τέλος, αυτός που θα μπορούσε καλύτερα, ίσως, από τον καθένα την συγκεκριμένη περίοδο να βάλει μια τάξη, να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα ένα σύνολο το οποίο θα αρχίσει να «δένει», να αποκτάει συνοχή, να διαθέτει αξιόπιστη μεσοαμυντική λειτουργία.

Ο Άρης, πλέον, κινείται σε αυτά τα επίπεδα. Όσο έβλεπα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτό σκεφτόμουν. Τι είχε ο Άρης στο προχθεσινό παιχνίδι; Είχε σοβαρή, από πλευράς τακτικής, αντιμετώπιση του ματς. Ηταν συγκροτημένη η προσέγγισή του στο παιχνίδι. Φρόντιζε να διασφαλίσει ότι θα περιορίσει τους κινδύνους πρώτα και μετά να ψάξει για να βρει τους τρόπους να απειλήσει.

Θεωρώ ότι ο Άρης δεν ήταν θεαματικός στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Δεν ήταν εντυπωσιακός. Παρόλα αυτά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε πολλές φάσεις. Είχε μεγάλο αριθμό τελικών προσπαθειών και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερες από μία φορές.

Θέλω να πω, παίρνοντας αφορμή από το κυριακάτικο παιχνίδι, ότι οι "κίτρινοι" αποκτούν σιγά-σιγά αγωνιστική ταυτότητα. Η οποία είναι αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του ρόστερ. Δυνατότητες που έχουν ένα συγκεκριμένο ταβάνι.

Ο Μάντζιος επιδιώκει να πάρει το καλύτερο δυνατό που μπορεί από αυτό το ρόστερ και ξέρει ότι αυτό θα συμβεί μόνο με μετριοπαθείς τακτικές, οι οποίες θα έχουν στον πυρήνα τους την πλήρη συναίσθηση των πραγματικών δυνατοτήτων της ομάδας και δεν θα αφήνουν κανένα περιθώριο να παρασυρθεί ο Άρης σε παιχνίδι που θα κινδυνεύει να τον εκθέσει.

Βήμα-βήμα πηγαίνουν οι "κίτρινοι" κι αυτός φαίνεται να είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για μια ομάδα η οποία δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, αλλά είναι και υποχρεωμένη να κάνει τα πάντα για να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά τους...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.