Ο Μάντζιος πρέπει να βρει τη λύση γιατί οι εντυπώσεις είναι… αέρας

Βασίλης Μάστορας02 Φεβρουαρίου 2021

H στήλη μετά τις ήττες του Αρη από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είχε βάλει ένα ερώτημα. Αυτό αφορούσε τη δυνατότητα του οργανισμού Αρης να μπορέσει να διαχειριστεί τα στραβά αποτελέσματα και να επιστρέψει πάλι στις επιτυχίες. Η συνέχεια απέδειξε ότι κατάφερε να διαχειριστεί τις ήττες και να βγάλει αντίδραση. Κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα, τη Λάρισα στην έδρα του και τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» για το Κύπελλο. Αυτό δηλαδή που πρέπει να κάνει και μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης για το Πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική. Ηττα που ήταν εκτός προγράμματος, καθώς ο Αρης βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι.

Οι «κίτρινοι» μπορεί να καυχιόνται ότι έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά έχουν ένα στατιστικό στοιχείο το οποίο προβληματίζει. Είναι στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας που αφορά τα γεμίσματα και κόρνερ.

Ο Αρης σε σύνολο 284 γεμισμάτων (κόρνερ και σέντρες) αυτά που βρίσκουν συμπαίχτη είναι 41! Βρίσκεται τελευταίος στη σχετική κατηγορία με προτελευταία τη Λαμία με 47. Συνολικά ο Αρης έχει κάνει 269 κόρνερ και γεμίσματα συνολικά και έχει ποσοστό ευστοχίας 15,24% που είναι το χαμηλότερο στη σχετική κατηγορία. Και σχεδόν 50% κάτω από το ποσοστό της πρώτης ομάδας της κατηγορίας.

Ο Αρης στην Τρίπολη έχασε ένα ακόμη προνόμιο. Μαζί με τον Ολυμπιακό ήταν οι ομάδες που είχαν τα περισσότερα παιχνίδια, 12 συνολικά, με μηδέν παθητικό γκολ.

Παρ’ όλα αυτά δέχτηκε δύο γκολ και το ένα από στημένη μπάλα. Ηταν το πέμπτο γκολ, από τα 13 συνολικά, που δέχεται από στημένη φάση. Κι αυτό δεν είναι κάτι που περνάει εύκολα απαρατήρητο. Κι όσο δεν βελτιώνεται ο Αρης σ’ αυτό το κομμάτι μπαίνουν ζητήματα όπως: Ή ότι ο Μάντζιος είναι αναποτελεσματικός στην προετοιμασία της ομάδας πάνω στα λάθη ή ότι δεν διαχειρίζεται καλά τις επιλογές του ρόστερ. Οπότε από τη στιγμή που υπάρχει ένα πρόβλημα σίγουρα θα υπάρχει και η λύση του. Κι αυτή θα πρέπει να ψάξει ο προπονητής του Αρη, καθώς στους επόμενους τέσσερις αγώνες κρίνονται πολλά και με τις εντυπώσεις δεν κερδίζει τίποτε μία ομάδα.

FOCUS

Θα ήταν τεράστια η προσφορά των εγχώριων ΜΜΕ αν έδειχναν την ίδια ευαισθητοποίηση που δείχνουν στη δημοσιοποίηση των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και για τα θέματα που απασχολούν τα ελληνικά νοικοκυριά και τους ανθρώπους της εστίασης που έχουν φτάσει στα όρια τις φτώχειας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.