Ο Αρης «έπνιξε» τον Απόλλωνα, πέτυχε διάνα ο Μάντζιος

Βασίλης Μάστορας24 Ιανουαρίου 2021

Ο Αρης είχε πολλούς λόγους να επιστρέψει χθες, μετά από τρεις αγώνες Πρωταθλήματος, και πάλι στις νίκες και το κατάφερε στη Ριζούπολη. Με άνετο μάλιστα τρόπο, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και δίνοντας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την αίσθηση ότι θα είναι η ομάδα που θα κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Με εμφατικό μάλιστα τρόπο, ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες των προθέσεων του.

Το ενδιαφέρον, πέρα από τη νίκη του Αρη, ήταν η εντεκάδα με την οποία άρχισε τον αγώνα ο Μάντζιος. Χωρίς τον Ματίγια που είχε πρόβλημα τραυματισμού, τον Μαντσίνι σε θέση φορ, τον Μπερτόγλιο πίσω του και τους Τζέγκο-Σάσα αμυντικά χαφ, ο Αρης έδειξε ότι ο προπονητής του αδίκησε την ομάδα με τη διαχείριση που έκανε στο ρόστερ στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Ενα ρόστερ που δίνει την πολυτέλεια στον προπονητή να επιλέγει τους αναγκαίους σε κάθε αγώνα, κάτι που όμως δεν έκανε μέχρι χθες ο Μάντζιος. Κι όταν έκανε αλλαγές στο αρχικό σχήμα αυτές ήταν αναγκαστικές. Αυτό δεν λέγεται διαχείριση.

Ο Αρης με τον χθεσινό του σχηματισμό έκρυψε την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο. Με ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο και την επίθεση, μάρκαρε ψηλά, κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα και ήταν μία διαρκής απειλή για την εστία του Απόλλωνα. Με τον Τζέγκο να μην αφήνει σημείο του γηπέδου απάτητο και πολύτιμο συμπαραστάτη τον Σάσα οι «κίτρινοι» έπνιγαν κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων να πλησιάσουν στην περιοχή του Σιαμπάνη. Και δεν ήταν μόνον αυτοί που αφαιρούσαν από τον Απόλλωνα το δικαίωμα να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η άμυνα του Αρη άρχιζε από την… επίθεση. Οι Μαντσίνι, Γκάμα και Μπερτόγλιο ήταν ο πρώτος βαθμός δυσκολίας στην ανάπτυξη του Απόλλωνα. 

Εκλειναν τους διαδρόμους, έπεφταν πρώτοι στην μπάλα και όταν έχαναν τις μάχες Τζέγκο και Σάσα έκαναν την υπόλοιπη δουλειά. Αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που έκαναν ανασταλτικά οι παίκτες του Αρη, η μία και μόνο τελική του Απόλλωνα στο α’ ημίχρονο (30’) στην οποία έδωσε λύση ο Σιαμπάνης με έγκαιρη επέμβαση. Ο Γκάμα στο 11’ και στο 20’, ο Μπερτόγλιο στο 14’, ο Μαντσίνι στο 31’ και σε δύο φάσεις ο Σίλβα έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ για τον Αρη. 

Γκολ το οποίο πέτυχε στο 18’ ο Ιωάννου. Οκτώ συνολικά ήταν οι τελικές του Αρη στο πρώτο ημίχρονο από τις οποίες οι επτά είχαν κατάληξη της εστία, ενώ είχε 59% κατοχή της μπάλας. Καλύτερη επιβεβαίωση ότι οι «κίτρινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να φύγουν με το τρίποντο από τη Ριζούπολη δεν υπάρχει. Εκτός από τη θέληση απέδειξαν ότι είχαν και τον τρόπο, ο οποίος είχε ως αφετηρία την ποιότητα της ομάδας η οποία χθες έβγαλε στο χορτάρι το πλούσιο ταλέντο της. Με δύο μπακ τον Σούντγκρεν και τον Ιωάννου που κινούνταν σ’ όλο το μήκος της πλευράς τους, η ομάδα είχε και πλάτος όταν επιτίθονταν. Τις περισσότερες επιθέσεις τις έκανε από την δεξιά πλευρά, κυρίως λόγω της εξαιρετικής απόδοσης του Σούντγκρεν.

Ο Απόλλων πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το 60’ αλλά πέραν την κατοχής της μπάλας δεν ανησύχησε την άμυνα του Αρη. Είχε μόνο μία καλή ευκαιρία στο 84’. Ο Μάντζιος έβαλε τους ξεκούραστους Κάτσε (62’) και τους Γκαρσία-Μάνο (73’) οπότε επανήλθε η ισορροπία στον αγώνα κι έτσι ο Αρης έφυγε με το τρίποντο από το γήπεδο. Ενα αποτέλεσμα δίκαιο. Κι αν υπάρχει κάποια αδικία είναι το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» δεν κέρδισαν με μεγαλύτερο σκορ.

Τα δύσκολα πλέον μπαίνουν για τον προπονητή του Αρη, μετά μάλιστα και την απόκτηση του Μήτρογλου. Η χθεσινή απόδοση του Αρη τον υποχρεώνει να κάνει νέα διαχείριση του ρόστερ στους επόμενους αγώνες, βρίσκοντας τον τρόπο να βάλει φρένο σε τυχόν γκρίνιες. Αλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.