Ο Μάντζιος ελέγχει και αποφασίζει για τους νέους

Metrosport Team10 Φεβρουαρίου 2022

Η προσπάθεια ένταξης των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Γενάρη άρχισε αυτή την εβδομάδα καθώς ο Αρης επέστρεψε σε ρυθμούς κανονικότητας έπειτα από τους έξι αγώνες που έδωσε σε διάστημα 16-17 ημερών, τώρα θα τσεκάρει ο Ακης Μάντζιος την αγωνιστική κατάστασή τους, ήδη όμως έχει διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Λούις Πάλμα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται πιο μπροστά από τους υπόλοιπους σε επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης, γεγονός το οποίο είναι λογικό καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και κατ’ επέκταση, είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε περισσότερες προπονήσεις. Η διαφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι ο Ακης Μάντζιος σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. 

Οι λόγοι σχετίζονται με το βαθμό ετοιμότητάς του, κυρίως όμως με τα στοιχεία που έχει δείξει στην προπόνηση. Για την ακρίβεια, έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, παράλληλα έχει επιβεβαιώσει το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει περί των καλών χτυπημάτων και από τη στιγμή που ο Αρης ψάχνει απελπισμένα να «χτίσει» γραμμή επικοινωνίας με την αντίπαλη εστία, είναι λογικό για τον Ακη Μάντζιο να σκέφτεται να τον πάρει μαζί του στα Γιάννινα.

Σε ότι αφορά τον Σαλέμ Εμπακατά, ο 23χρονος δεξιός οπισθοφύλακας έδειξε ότι κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα, καλύπτει όλη την πτέρυγα με περισσότερα προσόντα στη δημιουργία και στη συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Η πρώτη εικόνα είναι ότι από πλευράς στοιχείων, διαφέρει από τον Ντάνιελ Σούντγκρεν καθώς είναι πιο επιθετικό μπακ και λιγότερο αποτελεσματικό στην άμυνα. 

Η απόφαση για τη δική του συμμετοχή στην αποστολή για τα Γιάννινα θα παρθεί στις επόμενες ημέρες. Και μένει ο Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος πιθανότατα θα χρειαστεί μια ακόμη εβδομάδα προπονήσεων και στη συνέχεια θα μπει στο μυαλό του Μάντζιου για πιθανή χρησιμοποίησή του. Ο παίκτης από την Ακτή Ελεφαντοστού έδειξε ότι έχει τεχνική κατάρτιση, γενικώς έχει στοιχεία παραπλήσια του Μπαντού Ντιαγέ αλλά με λιγότερα επιθετικά χαρίσματα και μεγαλύτερη ικανότητα σε ανασταλτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.