Ο Μάντζιος έχει μία σοβαρή δουλειά μπροστά του

Βασίλης Μάστορας27 Οκτωβρίου 2020

Τα 10 κρούσματα covid-19 στην ομάδα του Άρη, έφεραν μία απρόσμενη ανακατωσούρα στην ομάδα, σε μία χρονική περίοδο που ο Άκης Μάντζιος έβαζε κάποιες προτεραιότητες ώστε να διορθώσει τα λάθη που εντόπισε. Το γεγονός ότι επί μία εβδομάδα δεν είχε στη διάθεση του, επτά παίκτες (τα υπόλοιπα κρούσματα ήταν εκτός ρόστερ), δεν ήταν στο πρόγραμμα, άρα τον έβγαλε εκτός από τον αρχικό του σχεδιασμό. Το αν θα έχει τους παίκτες που προσβλήθηκαν από τον ιό στη διάθεση του και το αν θα γίνει ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης θα κριθεί από το αποτέλεσμα των νέων τεστ που θα υποβληθούν σήμερα οι παίκτες που βρέθηκαν θετικοί.

Σε ποια θέματα θα δούλευε περισσότερο ο Μάντζιος; Στην προσαρμογή στην ομάδα του Μπεναλουάν και του Σίλβα. Περισσότερο του πρώτου, γιατί η ενεργοποίηση του θα αποτελέσει μία σημαντική επιλογή για το κέντρο της άμυνας εκεί όπου αποδεδειγμένα υπάρχει αρρυθμία στη συνεργασία Ροζ-Δεληζήση. Το καλό από την αναβολή του αγώνα με την Λάρισα ήταν ότι αγόρασαν χρόνο και οι παίκτες που πήραν λεπτά συμμετοχής (Γκαρσία και Κάτσε), ώστε να βρουν ρυθμό.

Για τον Μάντζιο υπάρχει θέμα διαχείρισης του πολύ καλού ρόστερ που έχει φέτος ο Αρης. Είναι ευχάριστος ο πονοκέφαλος να επιλέγει κάθε αγωνιστική τους 11 καλύτερους, αλλά η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξει στον κορμό της ομάδας, καθώς οι πολλές αλλαγές δημιουργούν σύγχυση. Άρα όσο είναι νωρίς θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιους θα δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ώστε να τους δώσει ψυχολογία και να αποκτήσουν χημεία. Γιατί είναι καλό το γεμάτο ρόστερ, αλλά η κακή διαχείριση του το αποδυναμώνει.

FOCUS

Θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εξηγήσεις που θα δώσει ο Κλάτενμπεργκ για τις φάσεις της 5ης αγωνιστικής σε Τρίπολη, ΟΑΚΑ και «Ζωσιμάδες». Και από αυτά που θα πει θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το περιμένουμε να δούμε στη συνέχεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.