Ο Μάντζιος δεν έχει απορρίψει σχήμα με τρία αμυντικά χαφ

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2021

Ο άνθρωπος που θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία του Άρη στο Καραϊσκάκη δεν αποτελεί το μοναδικό δίλημμα του Ακη Μάντζιου καθώς δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης στο βασικό σχήμα τριών αμυντικών χαφ κι αν επιλέξει τελικώς αυτή την τακτική, θα διαφοροποιηθεί ο ρόλος του Φακούντο Μπερτόγλιο.

Αυτή η σκέψη είναι λογική διότι έχει αποδειχθεί εξόχως λειτουργική στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπαντού Ντιαγέ, Λούκας Σάσα και Τζέιμς Τζέγκο χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα και στα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ και οι «κίτρινοι» έφυγαν με δύο πολύτιμα διπλά. Μάλιστα, στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχαν εξαιρετική λειτουργία καθώς ακόμη και η πρώτη που είχε στην απόδοσή της η ομάδα για περίπου 15-20 αγωνιστικά λεπτά, οφείλονταν περισσότερο στην καθίζηση της πρώτης γραμμής πίεσης και για την ακρίβεια της επιθετικής γραμμής.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο προπονητής του Αρη σκέφτεται να πράξει το ίδιο και απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν έχει φτάσει ακόμη σε επίπεδο τελικής απόφασης διότι συνυπολογίζει το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του και την ανάγκη να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα για τα δύο παιχνίδια με τον ΟΦΗ αλλά κι αυτό κόντρα στον Ιωνικό. Αν τελικώς επιλέξει αυτό το σχήμα, είναι σαφές ότι ο Φακούντο Μπερτόγλιο θα μετατοπιστεί στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Είναι μια θέση από την οποία δεν ξεκινά στους αγώνες, αλλά συνηθίζει να πηγαίνει στη διάρκειά τους, όταν εναλλάσσονται οι ρόλοι με τον Ματέο Γκαρσία. Στο ίδιο σενάριο, ο τελευταίος θα αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μετά τη σημερινή προπόνηση όπου θα ανακοινωθεί και η αποστολή. Σε κάθε περίπτωση, ο Ακης Μάντζιος θα αποφασίσει με γνώμονα ότι η ομάδα του θα βρει χώρους στο transition παιχνίδι κι έτσι θέλει να έχει ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή του. Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς χαφ του εγγυάται το τελευταίο, αλλά και μπορεί (ως ένα βαθμό) να τον διασφαλίσει ως προς το ανασταλτικό κομμάτι δεδομένου του ότι και ο Ολυμπιακός συνηθίζει να παίζει με τρεις παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.