Ο Μάντζιος αξιοποιεί εξαιρετικά το «εργαλείο»- ρόστερ του Αρη

Βασίλης Μάστορας08 Δεκεμβρίου 2020

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Με καλύτερη ψυχολογία δεν θα μπορούσε να πάει ο Αρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» υποχώρησαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ισοπαλία με τον Ατρόμητο, είναι το λιγότερο κακό. Κι αυτό γιατί στη μάχη της κορυφής, αγώνα με αγώνα θεωρητικά θα υπάρχουν ανακατατάξεις. Οπότε ο Αρης δεν θα πρέπει να τα βάψει μαύρα. Αλλωστε έχει την ευκαιρία την Κυριακή να αλλάξει την εικόνα της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα.

Η ισοπαλία λοιπόν, είναι το μικρότερο κακό για τους «κίτρινους» γιατί πρώτον άφησαν βαθμούς σε μία έδρα, όπως το Περιστέρι, που δεν τη λες και εύκολη, αλλά το κυριότερο γιατί πέτυχαν να γυρίσουν έναν αγώνα που φαινόταν χαμένος. Κι αυτό είναι που δίνει ψυχολογία στους παίκτες του Μάντζιου ενόψει του μεγάλου ντέρμπι. Αγώνα που έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον τέτοιο που χρόνια είχαμε να συναντήσουμε.

Ο Αρης λοιπόν πέτυχε στο Περιστέρι ένα αποτέλεσμα απ’ αυτά που στην ανάλυση τους φανερώνουν τις αρετές της φετινής ομάδας. Εχοντας πάρει το σκληρό μάθημα από την προηγούμενη χρονιά, «έχτισε» ρόστερ με μεγάλο βάθος και ποιότητα ικανή να αλλάζει τη ροή οποιουδήποτε αγώνα. Είτε αυτός είναι στο «Κλ. Βικελίδης» με τον ΠΑΣ Γιάννενα, είτε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Στοιχείο- όπλο στα χέρια του προπονητή, ο οποίος απέδειξε το προηγούμενο Σάββατο ότι μπορεί και διαχειρίζεται όπως ακριβώς πρέπει, το «εργαλείο»- ρόστερ.

Εβαλε στον αγώνα Σίλβα, Κάτσε, Μαντσίνι και ο Αρης αντέδρασε. Πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο.

Με το ρόστερ πάντως που έχει ο Αρης όποιες κι αν είναι οι επιλογές του Μάντζιου στις αλλαγές, το πιθανότερο είναι να τον οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα. Γιατί οι επιλογές του είναι σα να τραβάει κλήρο από ένα σακούλι όπου υπάρχουν μόνο οι πρώτοι αριθμοί.

Το γεγονός ότι για το ντέρμπι θα πρέπει να λύσει ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι ανασταλτικοί χαφ λέει πολλά. Εχοντας Σάσα, Ματίγια, Κάτσε και τον αποθεραπευθέντα Τζέγκο στη διάθεσή του, δεν είναι εύκολο να αποφασίσει για τους δύο περισσότερο χρήσιμους.

FOCUS

Μπορεί ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ να μην είναι τα τιμιότερα «μαγαζιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά έχουν πετύχει σε οργανωτικό επίπεδο να προστατεύουν το προϊόν. Η πρόβλεψη με τους κλειδάριθμους στη χθεσινή κλήρωση (πολιτικές έριδες μεταξύ των κρατών, χιλιομετρικές αποστάσεις, πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα) εξαλείφει σοβαρούς κινδύνους… ανωμαλιών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.