Ο Μάντζιος αξιολογεί και αναλόγως αποφασίζει

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2021

Αν ήταν στο χέρι του, ο Ακης Μάντζιος δεν θα προχωρούσε στην παραμικρή αλλαγή στο βασικό σχήμα πλην της υποχρεωτικής αντικατάστασης του τιμωρημένου Μπαντού Ντιαγέ. Επειδή όμως έχει να διαχειριστεί τη συσσωρευμένη κούραση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών αλλά και τον κίνδυνο τραυματισμών, δεν έχει καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Οι πιο «κρίσιμες» περιπτώσεις είναι αυτές των Φαμπιάνο, Κουέστα καθώς ο πρώτος έχει να διαχειριστεί τα διαδοχικά 90λεπτα και τη φθορά που του προκάλεσαν, αλλά και την ευαισθησία στον προσαγωγό λόγω της οποίας ούτως ή άλλως έχει ξεχωριστή μεταχείριση. Ο Χουλιάν Κουέστα έχει ενοχλήσεις στη μέση και παρότι πήρε μέρος σε κομμάτι της χθεσινής προπόνησης, δεν έχει φτάσει στο 100%. Αυτοί είναι οι δύο κύριοι προβληματισμοί του προπονητή του Αρη και δευτερευόντως έρχονται αυτοί των Μαντσίνι, Γκάνεα, Τζέγκο. Ο πρώτος παίζει με ενοχλήσεις στο γόνατο γι’ αυτόν τον λόγο δεν του δόθηκαν περισσότερα από 50-55 αγωνιστικά λεπτά σε καθένα από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Ρουμάνος δεν έχει βγει από την 11αδα από το παιχνίδι που παρουσίασε σημαντική βελτίωση επειδή ο Μάντζιος δεν θέλει να… του χαλάσει τον ρυθμό, συν τοις άλλοις ο Λούμορ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού ενώ ο Εμάνουελ Σάκιτς δεν θυμίζει σε τίποτε τον περσινό ποδοσφαιριστή που ήταν πολυεργαλείο. Ο δε Αυστραλός παίζει ασταμάτητα και είναι επιβαρυμένος από τους αγώνες που έδωσε και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Συνεπώς, αυτό που είπε ο τεχνικός του Αρη στα κανάλια Novasports περί αποφάσεων που θα ληφθούν κατόπιν αξιολόγησης δεν στοιχειοθετεί υπεκφυγή, αλλά είναι η αλήθεια. Για την ακρίβεια, θα δει την πορεία των παραπάνω στη σημερινή τελευταία προπόνηση και αναλόγως θα αποφασίσει. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει απ’ όλους να σφίξουν τα δόντια, να είναι στο αρχικό σχήμα κι εφόσον βοηθήσει η εξέλιξη του αγώνα, να προχωρήσει σε rotation. Σαφέστατα επενδύει στο γεγονός ότι η ερχόμενη εβδομάδα δεν περιλαμβάνει περισσότερα από ένα παιχνίδι, οπότε οι καταπονημένοι θα έχουν τη δυνατότητα ξεκούρασης 2-3 ημερών. Σε αντίθεση δηλαδή μ’ αυτό που ακολουθεί μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου οι «κίτρινοι» θα δώσουν τρία παιχνίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας και τα δύο εξ’ αυτών με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.