Ο Μανούχος εξέθεσε τον Κλάτενμπεργκ με το «φρένο» που έβαλε στον Αρη

Βασίλης Μάστορας14 Μαρτίου 2022

ΟΤελικώς όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην κάνει και μία πονηρή σκέψη όταν μαθαίνει ότι τον αγώνα Ολυμπιακός-Αρης θα τον διευθύνει Ελληνας διαιτητής  και στο VAR θα είναι επίσης ένας από την εγχώρια αγορά.

 Σ’ έναν αγώνα που δεν ήταν αδιάφορος βαθμολογικά ούτε για τον γηπεδούχο, ούτε για τον διεκδικητή της 3ης θέσης Αρη, αλλά ούτε και για τον δεύτερο ΠΑΟΚ που κανείς δεν επιτρέπεται να του αφαιρέσει το δικαίωμα να ελπίζει σε μία μεγάλη ανατροπή. 

Ολα αυτά όμως προφανώς για τον Κλάτενμπεργκ δεν είχαν καμία αξία, γι’ αυτό με απόφαση-πρόκληση δεν όρισε ξένο διαιτητή. Το αποτέλεσμα αυτού του ατοπήματος του Αγγλου αρχιδιαιτητή το είδαμε χθες στα 90 λεπτά του αγώνα Ολυμπιακός-Αρης. Αγώνα στον οποίο MVP αναδείχθηκε ο Μαναούχος και ο VAR Καραντώνης, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους «έκλεψαν» τουλάχιστον τον έναν βαθμό από τον Αρη.

Ο Μανούχος πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, τιμώρησε με πέναλτι μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα της περιοχής του Αρη μεταξύ Σισέ και Φαμπιάνο, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πήρε πίσω πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Αρη σε ανατροπή του Καμαρά από τον Βατσλίκ. 

Φάση για την οποία είχε την ευαισθησία να συμβουλευτεί το VAR κάτι που δεν έκανε σε κανένα από τα δύο πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Ολυμπιακού! Ακόμη στο 37ο δεν σφύριξε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής των «ερυθρολεύκων» πεντακάθαρο φάουλ του Λαλά πάνω στον Σάσα.

Ο Αρης προφανώς έχει συμβιβαστεί με το status που έχει διαμορφώσει ο Κλάτενμπεργκ στους ορισμούς και δεν έβγαλε ούτε κιχ όταν έμαθε τους ορισμούς, κι έτσι οδηγήθηκε ως πρόβατο στη «σφαγή». Μάλιστα από έναν διαιτητή από τον οποίο είχε κακές αναμνήσεις με τον ίδιο μάλιστα αντίπαλο. 

Από τη στιγμή όμως που ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει, ο Αρης δικαιούται να μετριάσει τον θυμό του με την ικανοποίηση που δικαιούται να αισθάνεται από την απόδοση του στο «Γ. Καραϊκάκης». Οι «κίτρινοι» παρότι είχαν κόντρα τη διαιτησία που επηρέασε τον ψυχισμό τους, δεν θόλωσε το μυαλό τους. Εδειχναν με τις κινήσεις τους ότι ξέρουν τι θέλουν από τον αγώνα και πώς θα το πετύχουν. 

Με όπλο την εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, προσπάθησαν να «φρενάρουν» την ορμή του γηπεδούχου Ολυμπιακού στο ξεκίνημα κι αφού το πέτυχαν, άρχισαν να έχουν απαίτηση να σκοράρουν. Η επιχείρηση-γκολ είχε ως αφετηρία το επιθετικό τρανζίσιον το οποίο υπηρέτησαν με ευλάβεια οι «κίτρινοι» μετά το 15ο λεπτό, κι έτσι έγιναν απειλητικοί με τον Καμαρά (20ο), τον Ιτούρμπε (28ο) και με τον Γκάμα (32ο).

 Το πρόβλημα του Ολυμπιακού όταν ο Αρης δημιουργούσε επιθέσεις κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα ήταν ολοφάνερο. Κι αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Αρης στο β’ ημίχρονο και σκόραρε με τον Ντιαγέ (62ο) που εκμεταλλεύτηκε μία υπέροχη ασίστ του Καμαρά. Λες και του τη χρωστούσε καθώς στο 49ο σε αντίστροφους ρόλους, ο Καμαρά πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ανατράπηκε από τον Βατσλίκ, αλλά ο Μανούχος πήγε μπρος-πίσω.

Ο Αρης λοιπόν συνέχισε με τον Μπούργος να βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου, να έχει πλάνο και να δημιουργεί επιθέσεις απ’ όλες τις πλευρές του γηπέδου. Αποτέλεσμα; Αξιοποιείται σε μέγιστο βαθμό ο Καμαρά και έχει κάνει βήματα αγωνιστικής ανόδου ο Ιτούρμπε, ο οποίος όμως έχει παρορμητισμό στο παιχνίδι του, κάτι που δεν τον βοηθάει στα τελειώματα των φάσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.