Ο Μανού εγκατέλειψε το δόγμα… for the love of the game και τα έκανε όλα υπέροχα

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Ιανουαρίου 2023

Αν υπάρχει η ποδοσφαιρική ποιότητα, τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου κι αυτό είναι μάλλον το δίδαγμα της χθεσινής (μοναδικής) παράστασης του Μάνου Γκαρθία στον αγώνα του Άρη με τον Βόλο. Κανείς δεν αμφισβήτησε την οξυδέρκεια και την τεχνική κατάρτιση του Ισπανού , αρκετοί εξέφρασαν ενδοιασμούς για την ηγετική προσωπικότητά του, μέσα σε αυτούς και ο προπονητής του. Ο Αλαν Πάρντιου απαιτεί από τον Ισπανό να γίνει πιο επιθετικός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του, εγκαταλείποντας το δόγμα του… for the love of the game που έχουν οι περισσότεροι αρτίστες της μπάλας. 

Πλέον ο Μάνου το κάνει γιατί δεν ψάχνει την εξεζητημένη πάσα, αλλά έχει αρχίσει να βλέπει εστία καιρό τώρα. Για παράδειγμα, ο Μάνου του 2022 στη φάση του πρώτου τέρματος θα έψαχνε την πάσα στον Γκρέι. Χθες, «εκτέλεσε» τον Κλέιμαν. Η αιτία στις άλλες δύο εκτελέσεις κρύβεται σε κάτι που είπε χθες ο Πάρντιου μα ελάχιστοι τον πιστεύουν αδυνατώντας να καταλάβουν τη σημασία μιας λέξης. Αυτοπεποίθηση. Αυτή απέκτησε ο Μάνου μετά το πρώτο γκολ. Λειτούργησε λες και ήταν ο Δίας στην κορυφή του Ολύμπου.

Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια που βγήκε από τα χείλη του Πάρντιου ήταν ότι δίχως τη φανταστική εμφάνιση του Μάνου Γκαρθία, το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε λήξει ισόπαλο γιατί η ομάδα του δυσκολεύτηκε αφάνταστα στη δημιουργία, όταν την είχε ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια και κυρίως είχε τους πρωταγωνιστές της σε καθεστώς μετριότητας. Σαν του Μάνου του πρώτου ημιχρόνου ή τον Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος αντί να δημιουργεί, κατέστρεφε. Βέβαια η φάση του πρώτου τέρματος ξεκίνησε από τα πόδια του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος μάλιστα μετά την εντυπωσιακή κούρσα του έδωσε και την ασίστ στον Μάνου.

Εν τέλει, αυτό που χρειάζεται ο Αρης είναι το ίδιο που είπε ο προπονητής του. Αυτοπεποίθηση. Αυτή έρχεται μέσα από ένα σερί νικών. Είναι κάτι που χρειάζεται ο Αρης γιατί θα αλλάξει την ψυχολογία του, θα κάνει άπαντες να πατήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο γήπεδο, όπως έκανε χθες ο Μάνου μετά το πρώτο γκολ.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.