Ο μακρύς και γεμάτος εμπόδια δρόμος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή

Βασίλης Μάστορας17 Απριλίου 2021

Η δίψα των πολυταλαιπωρημένων φίλων του Ηρακλή, από τις περιπέτειες της ποδοσφαιρικής ομάδας, να τη δούνε και πάλι να αγωνίζεται στη φυσική της θέση που είναι η Super League1, είναι δεδομένη. Οπως είναι δεδομένη και η συσσωρευμένη πίκρα που έχουν από τις επαναλαμβανόμενες αδικίες του ποδοσφαιρικού συστήματος, που έμοιαζαν με πισώπλατες μαχαιριές και την οδήγησαν να αγωνίζεται ακόμη και στη Γ’ κατηγορία της ΕΠΣΜ. Μία απόφαση με πολύ ψυχικό κόστος, αλλά συγχρόνως κι ένα μήνυμα σ’ όλους εκείνους που οδήγησαν την ομάδα στην εξόντωση της.

Ο Ηρακλής μετά τη δημιουργία του νέου Γ.Σ. δείχνει να έχει σφυγμό, αλλά το διακύβευμα είναι η παρουσία ομάδας σε πρώτο χρόνο στη Super League2 και στη συνέχεια στη Super League1.

Aυτό το project επεξεργάζονται οι άνθρωποι των «κυανολεύκων», αλλά θα πρέπει να δομηθεί σε στερεές βάσεις ώστε η νέα ομάδα να πάρει οριστικά διαζύγιο από τις περιπέτειες.

Προσφάτως ο πρώην ΥΜΑΘ δήλωσε ότι ο Ηρακλής θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στη Super League2 και ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια.

Επειδή ο πολιτικός λόγος πάντα ενέχει το στοιχείο της ψηφοθηρίας, αντιπαρέρχομαι αυτή τη δημόσια δήλωση, γιατί ήταν ο ίδιος που όταν γινόταν το «πάντρεμα» με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, δήλωσε «είναι η συνέχεια του παραδοσιακού Ηρακλή». Σιώπησε όμως μετά την τελευταία ανακοίνωση του Γ.Σ. με θέμα την αποκήρυξη του Ηρακλή Αμπελοκήπων, αλλά παρευρέθηκε πριν από λίγες ημέρες σε «κυανόλευκη» σύσκεψη με θέμα το… βόλεϊ που περιελάβανε και ολίγον ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση είτε ο Ηρακλής αποτελέσει στη Super League2 συνέχεια της ομάδας των Αμπελοκήπων, είτε αυτής της Τρίγλιας, το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί ζεστό χρήμα. Με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα οι ομάδες της δεύτερης τη τάξη επαγγελματικής κατηγορίας, αν γίνει αναδιάρθρωση, θα πρέπει να έχουν 250.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και 100.000 εγγυητική. Οπότε ο δρόμος για τον Ηρακλή είναι μακρύς και δύσκολος. Και θα γίνει ακόμη δυσκολότερος αν την προσπάθεια δεν θα την υποστηρίξει ένας οικονομικά ισχυρός παράγοντας. Χρήματα απαιτούνται και όχι μεγάλα λόγια.

Focus

Η νέα αινιγματική ανάρτηση με θέμα τις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσσίου αν δεν είναι ένα αθώο επικοινωνιακό τέχνασμα, δεν αποκλείεται να έχει σύνδεση με το deal που πρότεινε σε μεγαλοπαράγοντα της Super League1, πριν από κάτι μήνες, για την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εδώ και καιρό είχε ενδιαφερθεί για τις όμορες εκτάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.