Ο Λουτσέσκου τους πέρασε το μήνυμα για το τι θα βρουν σήμερα μπροστά τους

Δημήτρης Μπούζας21 Ιουλίου 2022

Οι ελληνικές ομάδες ξεκίνησαν χθες τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Ο πρωταθλητής αντιμετώπισε τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ σήμερα ο ΠΑΟΚ στη Σόφια την Λέφσκι και ο Άρης την Γκομελ, με τους κίτρινους να απολαμβάνουν ένα απρόβλεπτο μπόνους (και οι δύο συναντήσεις να γίνουν στην έδρα τους). 

Αυτό το τελευταίο, σε συνδυασμό και με τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας - ο Άρης είναι δύο κλάσεις πιο πάνω – οδηγεί τον Μπούργος να στρέφει την προσοχή του στην προσεχή αντίπαλο. Σε μία από τις Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισράηλ). Όποια περάσει από τις μεταξύ τους μάχες. 

Στον ΠΑΟΚ, όπως αποδείχθηκε από την ώρα που έμαθαν πως αντίπαλος θα είναι η πάλαι ποτέ ισχυρή αλλά «μισοτελειωμένη» βουλγαρική Λέφσκι, οι περισσότεροι άραξαν σε έναν εφησυχασμό, τον οποίο αφειδώς και αφελώς, διακινούσε σχεδόν το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

 Και όταν αναφερόμαστε σε εξαιρέσεις, ασφαλώς και εννοούμε όσους λίγους διατήρησαν κάποιες επιφυλάξεις για το αν η Λέφσκι είναι «τελειωμένη» ή «μισοτελειωμένη», από τη στιγμή που οι ίδιοι επισήμαιναν και διέκριναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της βουλγαρικής ομάδας, που αποσκοπούσε στη γενική αναζωπύρωση του οπαδικού ενδιαφέροντος, με την προσθήκη αξιόλογων μεταγραφών και νέων κινήτρων. 

Το αποτέλεσμα; Ορατό - θα λέγαμε – διά γυμνού οφθαλμού. Από την ημέρα που ξεκίνησε το ενδιαφέρον για τη Λέφσκι μέχρι σήμερα, στα άλματα προόδου ήταν εντυπωσιακά. Η βουλγαρική ομάδα μπορεί να μην είναι εκείνη του παρελθόντος, της παλιάς καλή εποχής, αλλά σήμερα πορεύεται με ένα ξεχωριστό πάθος, αναζητώντας τις διακρίσεις που της έχουν λείψει. Επιβεβαίωση των όσων προαναφέραμε;

 Δείτε το τι έγινε με τα εισιτήρια του σημερινού αγώνα, τα οποία εξαφανίστηκαν με την έκδοση τους. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε πως το βράδυ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μια «άλλη ομάδα» από εκείνη που παρουσίασαν αρκετοί βιαστικοί την ημέρα της κλήρωσης. 

Βέβαια εκείνος που δεν «τσίμπησε το τυράκι» από την πρώτη στιγμή, ήταν ο μπαρουτοκαπνισμένος Ρουμάνος κόουτς, ο οποίος διαβλέποντας τον κίνδυνο ενός αποπροσανατολισμού και μιας επικίνδυνης αποσταθεροποίησης, δεν άφησε ούτε στιγμή να περάσει το κατώφλι της Τούμπας, αυτός ο αυτοκαταστροφικός εφησυχασμός. Τα λόγια του και οι κινήσεις του οδηγούσαν μονόδρομα σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Δεν έχανε την ευκαιρία να αναφέρεται σε μια επικίνδυνη αποστολή, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, του οποίου το αποτέλεσμα θα έκρινε την διασφάλιση μιας πολύτιμης πρόκρισης, με ότι αυτό σημαίνει για τα επόμενα βήματα. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της ομάδας του με τον Παναιτωλικό (πρόβα τζενεράλε ενόψει Λέφσκι Σόφιας) δεν άφησε «ξένο μάτι» να περάσει στην Νέα Μεσήμβρια. Κίνηση που ασφαλώς δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους παίκτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.