Ο Λουτσέσκου ποντάρει στο Σλοβένο,«άλλη ομάδα» ο ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς

Δημήτρης Μπούζας19 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ρουυμάνος κόουτς καλείται να προσαρμόσει τους παίκτες του, ώστε να εξουδετερώσουν το ντεσαβαντάζ που προκλήθηκε τόσο από τις «ειδικές συνθήκες» - κορωνοϊός – όσο και από τον ελάχιστο χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο σημαντικά παιχνίδια.

Μία ανάσα μετά την ευρωπαϊκή μάχη που έδωσε ο ΠΑΟΚ, καλείται και πάλι εκτός έδρας να δώσει ένα εξίσου καθοριστικό παιχνίδι. Το τοπικό ντέρμπι ασφαλώς και είναι μια «δύσκολη αποστολή» για τον Ραζβάν και για τους παίκτες του. 

Ο έμπειρος Ρουμάνος κόουτς, έχοντας νωπές τις όποιες επισημάνσεις από την σύγκρουση με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος της Δανίας, ασφαλώς θα ήθελε μια κάποια άνεση χρόνου για να εκτιμήσει λάθη και να αναζητήσει διορθωτικές παρεμβάσεις. Αυτόν τον χρόνο όμως δεν τον έχει και ως εκ τούτου δούλεψε υποτίθεται με σχετική δυσκολία στο να φτιάξει το πλάνο του για το αυριανό παιχνίδι και για να προετοιμάσει όπως ακριβώς θα ήθελε τους παίκτες του. 

Βέβαια η εβδομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πυρίκαυστη» με μία σκληρή ευρωπαϊκή μάχη, κολλητή σχεδόν με ένα επίσης σκληρό εγχώριο ντέρμπι, ήταν από καιρό γνωστή και ως εκ τούτου εικάζεται ότι ο Ραζβάν θα είχε πλάνο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης κατάστασης. Δυστυχώς όμως για αυτόν ήρθε ο αιφνιδιασμός με τον κορωνοϊό και προφανώς να τον αποσυντόνισε. 

Αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του μια δεύτερη αγωνιστική δοκιμασία. Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο αυριανό ντέρμπι και σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, αν κάπου πρέπει να σταθούμε είναι στο γεγονός της πιθανής παρουσίας και συμμετοχής του Κούρτιτς στο παιχνίδι. 

Είναι αλήθεια, η οποία αποδείχθηκε περίτρανα και την Πέμπτη το βράδυ, πως ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Γιασμίν είναι άλλη ομάδα ή και το συναφές, ο ΠΑΟΚ με τον Γιασμίν είναι άλλη ομάδα. Με τον Ραζβάν λοιπόν να ποντάρει στον Σλοβένο και περνώντας στην απέναντι πλευρά, επιβάλλεται να τονίσουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. 

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι αγωνιστικά ήταν σε άσχημη κατάσταση με καταρρακωμένη στην κυριολεξία ψυχολογία, αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες σοκαριστικές αγωνιστικές αποτυχίες τους και προσεγγίζουν το ντέρμπι αλλά και τη συνέχεια με πολύ σοβαρές, ενθαρρυντικές τάσεις και βελτιώσεις ψυχολογίας. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο κλείσιμο της συμφωνίας με τον νεό κόουτς! 

Η άφιξη του οποίου στη Θεσσαλονίκη και η ανάληψη της ευθύνης της αγωνιστικής – και όχι μόνον – αναστήλωσης των κιτρίνων, επισκιάζει ή μάλλον εξαφανίζει την ομίχλη που είχε καταπλακώσει μέχρι «χθες» το «Κλεάνθης Βικελίδης». Εν ολίγοις το τοπικό ντέρμπι εξακολουθεί να έχει το ενδιαφέρον και την αίγλη του. Ευχή όλων είναι να κυλήσει ομαλά και να στείλει το δικό του μήνυμα στις συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

ΥΓ: Με την ευκαιρία της συμφωνίας του Άρη με τον Χερμάν Μπούργος, αλίευσα ένα μικρό σχόλιο, καλόπιστο βέβαια και σας το αναδημοσιεύω: «Είναι γεγονός ότι πολλοί οπαδοί του Άρη ήταν από καιρό της γνώμης πως ο Άκης Μάντζιος ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην ομάδα και θα έπρεπε ο Θόδωρος Καρυπίδης να επιλέξει κάτι διαφορετικό για τον πάγκο. 

Ωστόσο, όλοι αυτοί δεν πανηγύρισαν άκριτα στο άκουσμα της είδησης ότι ήρθε ο Χερμάν Μπούργος. Προφανώς περιμένουν να δουν πρώτα δείγματα γραφής του Αργεντίνου στην ελληνική πραγματικότητα. Το ότι υπήρξε δεξί χέρι του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα. 

Όπως θυμήθηκαν αρκετοί φίλοι του Άρη και ο Πάκο Ερέρα τον οποίον είχε προσλάβει το 2018 ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε διατελέσει συνεργάτης του μεγάλου Ράφα Μπενίτεθ στη Λίβερπουλ, όταν η αγγλική ομάδα είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη (σε εκείνον τον αξέχαστο τελικό με τη Μίλαν). Παρά ταύτα στον Άρη δεν έμεινε ούτε πέντε μήνες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.