Ο Λουτσέσκου φορτώθηκε βάρος απείρως μεγαλύτερο από της πρώτης θητείας του

Δημήτρης Κανελλάκης29 Μαΐου 2021

Η πρώτη ανάγνωση, σαφώς, λέει ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε, και δεν σκόπευε να το διαπραγματευτεί, έναν προπονητή ο οποίος θα έχει δώσει με επιτυχία εξετάσεις ικανότητας στη διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων.

Λέει, επίσης, η πρώτη ανάγνωση, ότι ήθελε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, να διορθώσει το λάθος (δικό του περισσότερο ή του Ρουμάνου θα σας γελάσω...) που έγινε το 2019 και οδήγησε στο "διαζύγιο" τότε.

Η πρώτη ανάγνωση λέει, ακόμη, ότι με την απόφαση επιστροφής του Λουτσέσκου ο Σαββίδης ήθελε να στείλει ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως τα ψέματα τελείωσαν, ό,τι αρνητικό συνέβη την περίοδο από το νταμπλ και μετά απαγορεύεται να ξανασυμβεί και πως ο μεγαλομέτοχος δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από τον απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο για τον ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, πίσω από την πρώτη ανάγνωση υπάρχουν πολλά ακόμη ζητήματα τα οποία αυτή την στιγμή δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να τα απαντήσει χωρίς να διατρέχει τον κίνδυνο να εκτεθεί από εξελίξεις οι οποίες θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα.

Το μεγαλύτερο, ίσως, θέμα είναι το εύρος των αρμοδιοτήτων του Λουτσέσκου. Ολοι θυμόμαστε ότι αυτό που είχε αφεθεί να εννοηθεί όταν έφυγε, ήταν πως δεν είχε τον απόλυτο, όπως ήθελε, έλεγχο. Οτι κάποιος/οι μπλεκόταν στα πόδια του, ότι αποφασιζόταν πράγματα για το αγωνιστικό τμήμα τα οποία δεν είχαν την έγκρισή του και αυτό τον ενοχλούσε αφάνταστα, τον εξόργιζε.

Στη δεύτερη θητεία του, συνεπώς, στον ΠΑΟΚ, θα είναι ο Λουτσέσκου το απόλυτο αφεντικό; Θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο αγωνιστικό τμήμα; Εχουν μπει οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση συμπεριφορών οι οποίες δεν ήταν ανεκτές από το Ρουμάνο και αναστάτωναν την ομάδα;

Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, όμως, που κατά την άποψή μου είναι πολύ σοβαρό. Ο Λουτσέσκου έφυγε από την Θεσσαλονίκη το 2019 ως ο... ήρωας προπονητής που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε κορυφές που δεν είχε ξαναφτάσει (κατάκτηση νταμπλ).

Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη επειδή κρίθηκε ότι αυτός είναι που ξέρει καλύτερα από τον καθένα την συνταγή που θα ξαναοδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που τον άφησε.

Το βάρος δεν είναι το ίδιο. Είναι απείρως μεγαλύτερο τώρα για τον Ρουμάνο, άρα κι ένα στοίχημα με τον εαυτό του για το αν μπορεί να φτιάξει ξανά συνθήκες σαν εκείνες της πρώτης θητείας του στον ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.