Ο Λουτσέσκου έχει πάρει τον «αέρα» του Μαρτίνς

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Η κλεψύδρα για τη μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αδειάζει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζονται για ένα αγώνα που πέρα από βαθμολογική σημασία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο για τους φίλους των ομάδων, όσο και για τους ίδιους τους οργανισμούς.

Οι δύο προπονητές δεν βρίσκονται πρώτη φορά αντιμέτωποι, καθώς έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες δύο φορές, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, τη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος και κατ' επέκταση τη σεζόν του νταμπλ (2018/19).

Η πρώτη γεύση ήταν «πικρή»

Η πρώτη χρονιά του 52χρονου τεχνικού στον «ασπρόμαυρο» πάγκο δεν συνδυάστηκε με νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό, Μπιορν Ένγκελς, να σκοράρει τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (51΄) και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Το αείμνηστο παιχνίδι της «Τούμπας» δεν ξεκίνησε ποτέ, εξαιτίας όσο συνέβησαν πριν την έναρξη του αγώνα με τον προπονητή των «ερυθρολεύκων», Όσκαρ Γκαρθία, και την αναμέτρηση να κατοχυρώνεται 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού.

Η χρονιά του νταμπλ ήταν του Ρουμάνου

Τη χρονιά 2018/19 ο Λουτσέσκου γεύτηκε την πρώτη νίκη ενάντια στους Πειραιώτες, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για μια σεζόν που θα αποδεχθεί σημείο αναφοράς για όλο τον οργανισμό από και εκεί και έπειτα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφυγε με τους τρεις βαθμούς την νίκης το βράδυ τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να ντύνεται «φύλακας άγγελος» και να βοηθάει στα μέγιστα την ομάδα του να φύγει νικήτρια από το γήπεδο των Πειραιωτών. Ήταν η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς κάθισε στην άκρη του πάγκου σε αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ραζβάν πετυχαίνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και, ταυτόχρονα, στον Πορτογάλο τεχνικό. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Βιεϊρίνια δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και στο 19΄ο Μπίσεσβαρ διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Άκπομ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 3-0 (82΄). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών, με τον Ποντένσε, αλλά ήταν ήδη αργά.

*Λουτσέσκου vs Μαρτίνς: 2 νίκες, 0 ισοπαλίες, 0 ήττες

Μαρτίνς εναντίον ΠΑΟΚ

Ο 51χρονος προπονητής από την Πορτογαλία διανύει την τέταρτη θητεία του στην Ελλάδα και στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Συνολικά έχει κοντραριστεί 13 φορές με τον «Δικέφαλο» και έχει υποστεί 6 ήττες, εκ των οποίων οι 3 έχουν έρθει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και δύο αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες με ίδιο σκορ (1-1). Η πρώτη επικράτησή του ήταν στις 23 Φεβρουαρίου 2020 σε εκτός έδρας παιχνίδι, με μοναδικό τέρμα το αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη (49΄).

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας τον Μάρτιο του 2020 ήταν διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Πειραιώτες πάγωσαν την «Τούμπα», σκοράροντας δις σε 7 λεπτά, με τους Χασάν και Γκιλιέρμε. Ο κόσμος στις εξέδρες σάστισε αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα, με τον Πέλκα και τον Μίσιτς να ισοφαρίζουν σε διάστημα δύο λεπτών και να δίνουν πάλι τον παλμό στις κερκίδες. Στο 69ο λεπτό ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή από την άσπρη βούλα.

Η μεγαλύτερη, σε εύρος, νίκη του Ολυμπιακού με τον Μαρτίνς γράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητές τους γηπεδούχους με 3-0 και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να είναι από τους πρωταγωνιστές, με ένα γκολ και μια ασίστ.

Το τελευταίο παιχνίδι των δύο συλλόγων πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2021 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία προηγήθηκε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της, Αντελίνο Βιεϊρίνια (36΄). Λίγα λεπτά χρειάστηκαν να περάσουν στο δεύτερο μέρος και ο Εμβιλά έφερε την αναμέτρηση στα ίσια (50΄). Το τέρμα που έδωσε το τρόπαιο στον ΠΑΟΚ ήρθε από τον Μίχαελ Κρμέντσικ στο 90ο λεπτό, μετά από έξοχη πάσα-τακουνάκι του Α.Ζίβκοβιτς.

*Μάρτινς vs ΠΑΟΚ: 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες

Ο Λουτσέσκου πριν έρθει στον ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε βαθμό με τον Ολυμπιακό

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Ραζβάν Λουτσέσκου έρχεται στη χώρας για λογαριασμό της Ξάνθης. Τον Γενάρη του 2015 ο Ρουμάνος τίθεται αντιμέτωπος πρώτη φορά με τους «ερυθρόλευκους». Η πρώτη γνωριμία δεν εξελίχθηκε και με τον καλύτερο τρόπο για τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, οποίος ηττήθηκε με 3-1 στα «Πηγάδια».

Ακολούθησαν ακόμα 6 παιχνίδια, στα οποία ο «Λούτσε» δεν κατάφερε, όχι μόνο να νικήσει αλλά ούτε να πάρει βαθμό απέναντι στον Ολυμπιακό. Αποκορύφωμα των συναντήσεων ήταν ο τελικός Κυπέλλου τη σεζόν 2014/15, δηλαδή την πρώτη σεζόν του 52χρονου τεχνικού στην ομάδα της Θράκης. 

Η Ξάνθη μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ευτύχησε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, αντιθέτως κιόλας βρέθηκε πίσω στο σκορ από ολέθριο λάθος της άμυνας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτό κόστισε στην ομάδα του Ρουμάνου και μετά την ανάπαυλα έχασαν τη δυναμική τους. Στο 87΄ο Παντελής Καπετάνος έβαλε το γκολ της τιμής (3-1).

*Λουτσέσκου (με την Ξάνθη) vs Ολυμπιακός: 0 νίκες, 0 ισοπαλίες, 7 ήττες

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.