Ο Λουτσέσκου έχει δεθεί με την Ελλάδα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε

Κώστας Πετρωτός18 Απριλίου 2024

Την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωνε την συνέντευξη Τύπου χθες στην Τούμπα, είχε ακόμη στο μυαλό του την ερώτηση για το αν αισθάνεται κάπως σαν πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ φέρνει συνεχώς βαθμούς στην χώρα μας, βοηθώντας να ανέβει στο ranking.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε ότι αισθάνεται κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι είναι περήφανος γι΄ αυτό και όταν έφευγε σκέφτηκε φωναχτά «δουλεύω οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, περισσότερα από ό,τι στην πατρίδα μου». Μόνο λίγα δεν είναι τα 356 ματς που έχει καταγράψει με ΠΑΟΚ σε δύο θητείες και Ξάνθη ο 55χρονος τεχνικός και, φυσικά, ο Δικέφαλος είναι η ομάδα στην οποία έχει καταγράψει τα περισσότερα ματς (249). 

Σε όλο αυτό το διάστημα και ειδικά στην δεύτερη θητεία του, έχει καταγράψει σημαντικές πορείες με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη-δεν είναι μικρό πράγμα δύο φορές σε τρία χρόνια να φτάνεις μέχρι τους «8» του Conference League (και μάλιστα με προοπτική να πάει ακόμη πιο πέρα στην δεύτερη θητεία).

Ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε πόσο μεγάλη ευκαιρία για κάθε ελληνική ομάδα είναι το Conference και φυσικά όταν υπάρχουν ομάδες όπως η Ρόμα, η Γουέστ Χαμ και τώρα η Αστον Βίλα και η Φιορεντίνα που το κυνηγάνε, δεν μπορεί να το υποτιμά, όπως έκαναν άλλοι ελληνικοί σύλλογοι που τώρα προσπαθούν να «σβήσουν» όσα αρνητικά έχουν πει.

Κοντολογίς, όλοι εκείνοι που «πυροβολούν» τον Ρουμάνο τεχνικό για κατά καιρούς δηλώσεις του για την διαιτησία (αλλά ξεχνούν να καυτηριάσουν ανάλογες τοποθετήσεις όταν αυτές γίνονται από τον Τερίμ, τον Αλμέιδα, τον Γιοβάνοβιτς ή τον Καρβαλιάλ πρόσφατα), πρέπει να του αναγνωρίσουν την προσφορά του στο να έχει μία ανοδική πορεία η χώρα μας στο ranking της UEFA.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.