Ο λόγος στον Σαββίδη

Γιώργος Ζαΐρης29 Νοεμβρίου 2021

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει και το μαχαίρι έχει και το καρπούζι. Προφανώς βλέποντας από την τηλεόραση τις εικόνες ντροπής πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς χθες δεν γίναμε σοφότεροι. 

Ο κλαταρισμένος ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν είναι η ομάδα που θα μπορούσε να υποστηρίξει πλάνο πρωταθλητισμού. Και το -10 από την κορυφή (μπορεί φυσικά αυτή η διαφορά να ήταν μεγαλύτερη αν δεν τέλειωνε το ματς) δεν ήταν ούτε αποτέλεσμα πολέμου από το… αθηναϊκό κατεστημένο ούτε διαιτητικών σφαγών. 

Είναι αποτέλεσμα του αστείου του μεταγραφικού σχεδιασμού, της γύμνιας στο ρόστερ του και προφανώς και κάποιων λανθασμένων επιλογών του ίδιου του Λουτσέσκου που επιμένει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές θεωρώντας ότι έχουν τις δυνάμεις και την αύρα της χρονιάς του νταμπλ. 

Δεν μπορεί για παράδειγμα μετά το ματς με την Σλόβαν να λέει πως θα ήθελε να ξεκουράσει τον Μπίσεσβαρ και να μην έχει συνεχόμενα ματς αλλά χθες τον έβαλε πάλι. Για να το προλάβω δεν φταίει ο Μπίσεσβαρ για την χθεσινή ήττα αλλά είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα και της διαχείρισης και της έλλειψης λύσεων. Αυτό το σχόλιο το γράφω χωρίς να ξέρω την επόμενη μέρα του ντέρμπι. 

Αλλά δεν χρειαζόταν να περιμένω. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως οι δεσμοί της ομάδας με τον κόσμο έχουν κοπεί. Κοινός στόχος δεν υπάρχει επομένως έστω και αυτοί οι λίγοι δεν κρίνουν αναγκαίο να βάλουν πλάτη ή να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. 

Αυτοί υπήρχαν και τα περασμένα χρόνια αλλά η ομάδα δεν τους έδινε την αφορμή που μονίμως θα έψαχναν αλλά δεν την έβρισκαν. Τώρα τη βρήκαν και έστειλαν τον ΠΑΟΚ στα τάρταρα. Αλλά την πρώτη σπρωξιά την είχε δώσει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά, αυτός ο άθλιος ΠΑΟΚ. 

Και αν η ισοπαλία με την Σλόβαν τον κράτησε ζωντανό στη μάχη της Ευρώπης, πλέον στο Πρωτάθλημα ο στόχος του είναι να σταματήσει να ξεφτιλίζεται άλλο. Μπορεί ο Σαββίδης να δώσει όραμα; Με μεταγραφές; Με την ίδια τη φυσική του παρουσία; Με την απόφαση να βάλει τεχνικό διευθυντή; Όπως και να έχει ο Σαββίδης και μόνο ο Σαββίδης πρέπει να βάλει τέλος στην κατρακύλα. Πρέπει, όχι μπορεί!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.