Ο λόγος που πρέπει οι παίκτες του Αρη να κάνουν το καλύτερο στα πλέι οφ

Βασίλης Μάστορας16 Μαρτίου 2023

Ωραίο το μότο ότι «η 5η θέση είναι δυσανάλογη με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Αρη», αλλά η ιστορία του ποδοσφαίρου γράφεται με τα αποτελέσματα. Το χρησιμοποίησε και η αφεντιά μου αυτό το μότο, κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος. 

Ο Αρης όμως δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ποιότητα κι έτσι τερμάτισε 5ος και θα παλέψει για να κρατήσει αυτή την θέση προκειμένου να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το σημαντικότερο είναι ότι οι «κίτρινοι» στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου βρίσκονται 21 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Παναθηναϊκό και 14 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ. 

Αρα όσο κι αν προσπαθήσουν είναι αδύνατο να πετύχουν κάτι περισσότερο. Η δε βαθμολογική τους θέση απέχει πολύ από τον αρχικό στόχο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Είναι άλλο ο Αρης να παρέμενε στο κόλπο της διεκδίκησης, έστω της 2ης θέσης κι άλλο να παλεύει για την 5η. Η προϊστορία των «κίτρινων» στα πλέι οφ έχει και καλές και κακές περιόδους. 

Η καλύτερη πέρυσι που κέρδισε συνολικά 17 βαθμούς σε 10 αγώνες. Το 2019-’20 κέρδισε οκτώ και το 2020-’21 συνολικά 10 βαθμούς. Ο Αρης βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι, οπότε μπορεί κατά τη διάρκεια των πλέι οφ να κάνει μέσα στο γήπεδο πράγματα τα οποία να είναι εφάμιλλα με την ποιότητα τού ρόστερ. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Αλλωστε υπάρχουν αρκετοί λόγοι προκειμένου οι «κίτρινοι» να έχουν αξιοπρεπή εμφάνιση και στους 10 αγώνες. 

Ο πρώτος, για να μη χάσουν τον στόχο τους που είναι η Ευρώπη. Από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι θα παίξει και ρόλο ρυθμιστή η ομάδα του Τερζή και οι συνωμοσιολόγοι περιμένουν πώς και πώς για να την στοχοποιήσουν θα πρέπει να μη δώσει δικαιώματα. Το κίνητρο της Ευρώπης λοιπόν, σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό εγωισμό των ποδοσφαιριστών, είναι στοιχεία τα οποία μπορούν να φθάσουν τον Αρη στο pick της απόδοσης του. 

Υπάρχει όμως κι ένας ισχυρότερος λόγος. Ο νέος τεχνικός διευθυντής Ρόμπερτ Παλικούτσα, το έχει ξεκαθαρίσει ότι «στα πλέι οφ κρίνονται όλοι». Αρα τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν τον πιλότο για τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενη χρονιάς. Κι αυτό πιστεύω ότι ενδιαφέρει, αν όχι όλους, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του Αρη. Και τα πλέι οφ είναι μία καλή ευκαιρία ώστε να δρομολογήσουν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

FOCUS

Ο επιχειρηματίας που πολλάκις διεκδίκησε και τον τίτλο του «αρειανάρχη»… εξόκειλε και προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται. Με πρώτο στόχο να βγάλει απ’ έξω από την πτώχευση τα ακίνητα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, κάτι που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.