Ο λήσταρχος είναι πάντα εδώ, με την ίδια ελεεινή τακτική. Ανισταθείτε όλοι. Σώστε το ποδόσφαιρο...

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Σεπτεμβρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, δύο γελοίοι τύποι, στο κανάλι του Μαρινάκη, προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο και τους εαυτούς τους ότι στο γκολ του Νάρει η μπάλα είχε βγει άουτ με τη σέντρα του Ζίβκοβιτς. 

Πίεζαν και τον Σπάθα, ο οποίος έχει προσληφθεί για να κάνει το άσπρο… κόκκινο στις αμφισβητούμενες φάσεις, αλλά δεν τον βρήκαν σύμμαχο στην αηδία. Ναι, ακόμη και ο Σπάθας κράτησε αυτή τη φορά τουλάχιστον τα προσχήματα, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεν βλέπει τη φάση από κάμερα που παίρνει την εικόνα από την ευθεία του άουτ, δεν μπορεί να εκφράσει άποψη. Και δεν υποχώρησε ούτε με το... ατράνταχτο επιχείρημα των δύο γεροξεκούτηδων ότι παίκτες του Ατρόμητου σήκωσαν τα χέρια ζητώντας να καταλογιστεί άουτ…

Εννοείται ότι την ίδια στάση κράτησαν ερυθρόλευκες ιστοσελίδες και εφημερίδες ιδιοκτησίας ή ελέγχου Μαρινάκη, σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να χαρακτηριστεί η νίκη του ΠΑΟΚ δώρο της διαιτησίας.

Πριν κοπάσουν τα γέλια γι’ αυτή τη φαρσοκωμωδία, την επόμενη μέρα, μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, “μάθαμε” από τα Μαρινάκεια ΜΜΕ και από την ίδια την ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι η ομάδα τους “σφάχτηκε” από τον Καραντώνη, που δεν της έδωσε δύο πέναλτι. Πέναλτι, φυσικά, δεν υπήρχε κανένα, ούτε κατά διάνοια. Κάτι άλλο υπήρχε, όπως είδε όλη η Ελλάδα. 

Ενα πεντακάθαρο γκολ του Αστέρα, που ο Καραντώνης δεν “μέτρησε” επειδή τάχα είδε επιθετικό φάουλ. Στο Μεγκα-λο κανάλι που το κατάντησαν νάνο από τη στιγμή που ιδιοκτήτης έγινε ο Μαρινάκης, δεν χρειάστηκε να εκτεθεί κανείς, γιατί δεν υπήρχε εκπομπή. Εκτέθηκαν, όμως, ευχαρίστως όλοι οι πολλοί υπόλοποι που συγκροτούν τον στρατό των ερυθρόλευκων προπαγανδιστών. Τη “σφαγή” του Αστέρα την παρουσίασαν σα “σφαγή” του Ολυμπιακού, γιατί έτσι “έπρεπε”, γιατί έτσι το συνηθίζουν στην ποδοσφαιρική πειραϊκή τρούμπα και γιατί έτσι γουστάρει ο αρχινταβατζής του ελληνικού ποδοσφαίρου- και όχι μόνο.

Οσο και να γελάς σε πρώτη φάση, έρχεται η στιγμή που βγαίνεις από τα ρούχα σου. Οχι γιατί σε αγγίζουν οι χοντράδες των επιστημόνων της διαστρέβλωσης, αλλά γιατί διαπιστώνεις ότι όλα τριγύρω αλλάζουν, αλλά όλα τα ίδια μένουν. Ιδια θα είναι και φέτος η τοξικότητα στο Πρωτάθλημα. Ιδια θα είναι η αδηφάγος θέληση του αρχιληστή να κλέψει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, όσα μπορεί περισσότερα. Ιδια θα είναι η εμμετική στρατηγική των ερυθρόλευκων... παιδιών ενός ανώτερου Θεού να σπιλώνουν τους πάντες για να προλάβουν να τους προσπεράσουν και να κερδίσουν ακόμη ένα Πρωτάθλημα βουτηγμένο στα δικά τους βοθρολύματα. Ιδια θα είναι και τα ανθρωπάκια από την Ελλάδα που παριστάνουν τους αδέκαστους κριτές στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς καμία ντροπή και χωρίς τύψεις, γιατί αυτό που θα κερδίσουν από τον λήσταρχο είναι πολυτιμότερο, σύμφωνα με τη διαβρωμένη συνείδησή τους, από τον ανδρισμό και την αξιοπρέπειά τους.

Δεν ζητώ από καμία άλλη ομάδα να παίξει το ίδιο ελεεινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Απαιτώ, όμως, από όλες, από όλες χωρίς εξαίρεση, να σταθούν επιτέλους στο ύψος τους. Να παλέψουν γι’ αυτή τη ρημάδα χαμένη αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να αγωνιστούν εις υγείαν του άρρωστου ελληνικού Πρωταθλήματος. Να σταθούν απέναντι στην ερυθρόλευκη λαίλαπα που έχει διαλύσει τα πάντα. Και όχι να σκύβουν το κεφάλι μπροστά στο “μεγάλο αφεντικό”, ούτε να ψηφίζουν με κλειστά μάτια ό,τι τον συμφέρει και ό,τι τους υπαγορεύει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.