Λευκαρίτης: «Όλα στο βωμό του χρήματος!»

Metrosport Team19 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της UEFA και επίτιμο μέλος της FIFA Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα εδώ και αρκετές ώρες, σχετικά με τη δημιουργία της European Super League την οποία προανήγγειλαν με κοινή ανακοίνωσή τους 12 ομάδες.

«Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη. Αυτό που έγινε συζητιέται από το 1997. Φαίνεται ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο αυτή η κουβέντα κι αυτό που με κάνει εντύπωση είναι ότι η UEFA ανακοίνωσε την αύξηση των ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ. τα επόμενα χρόνια. Στο βωμό του χρήματος γίνονται όλα. Μην ξεχνάμε ότι η UEFA μοίραζε ένα σωρό εκατομμύρια σε περίπου 200 ομάδες κι όχι σε 16. Όταν εκείνα τα χρήματα που έπαιρναν και οι ελληνικές και οι κυπριακές ομάδες, οι μεγάλοι δεν το θέλουν αυτό και θέλουν όλη την πίτα δικιά τους. 

Πάει να γίνει όπως στην Αμερική με το NBA που είναι μια κλειστή Λίγκα. Πάμε στην Αμερικάνικη κουλτούρα. Οι αντιδράσεις στην Αγγλία. Σε όλη την Ευρώπη οι οπαδοί είναι ενοχλημένοι. Για πολλές ομάδες θα είναι πολύ κακό αυτό που πάει να γίνει τώρα. Το να κερδίζεις έναν τίτλο και να μην έχεις αντίκρισμα οικονομικό και αγωνιστικό στην Ευρώπη τότε γιατί να τον πάρεις. Σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες είναι κερδισμένες, όπως και η Ελλάδα και η Κύπρος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.