Ο Λάζαρος και οι τέσσερις τελικοί για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης17 Φεβρουαρίου 2023

Από το παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό φάνηκε ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποκτήθηκε με την προοπτική ν’ αποτελέσει “ενεργή” επιλογή σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και όχι μία επιλογή που θα έχει απλά συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ.

 Σε ένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού, όπου ο Αρης αναζητούσε τρόπο έκφρασης στην επιθετική του γραμμή, για να διεκδικήσει αποτέλεσμα, ο Τόλης Τερζής “επιστράτευσε” τον Έλληνα επιθετικό, παρά το γεγονός ότι είχε μόλις λίγα 24ώρα στην ομάδα. Ο Λάζαρος έβγαλε πάθος στο γήπεδο, έστω κι αν το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Ανέλαβε τις στατικές φάσεις, ενώ έπαιξε και ως δεύτερος επιθετικός ψάχνοντας χώρους για να γίνει απειλητικός. Το πρόβλημα του Αρη με τους ακραίους επιθετικούς και το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης (βλ. Ιτούρμπε, Ματέο) ως έναν βαθμό υποχρεώνει την άμεση ενεργοποίηση του Λάζαρου, ο οποίος αποκτήθηκε με στόχο να δώσει το κάτι παραπάνω προτάσσοντας την εμπειρία του, τον εγωισμό του, τα αυξημένα κίνητρα που έχει -παρά τα 37 του χρόνια – και τη θέληση να βγει “μπροστά” να βοηθήσει μία κατάσταση. Η φύση και η ποιότητά του το επιτρέπει άλλωστε.

Στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια με αντιπάλους ΟΦΗ, Ατρόμητο, Λαμία και ΠΑΣ, όπου για τον Αρη η μπάλα… καίει, ο Χριστοδουλόπουλος μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο. Κοιτάζοντας το παρελθόν και μόνο του Έλληνα επιθετικού, όταν συναντά στον δρόμο του τους προσεχείς αντιπάλους των Κιτρινόμαυρων, διακρίνεται μία τάση “εκτέλεσης” αλλά και δημιουργίας. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα συνολικά 73 γκολ που έχει πετύχει στην Ελληνική Λίγκα τα 10 ήταν με αντιπάλους τις συγκεκριμένες ομάδες, ενώ έχει και πέντε ασίστ. Μάλιστα, τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει αγωνιζόμενος κόντρα στον ΟΦΗ, ομοίως και στη Λαμία, αποτελούν κορυφαία επίδοση για τον Λάζαρο. Κόντρα σε καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα. Μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο βρήκε τον ίδιο αριθμό τερμάτων απέναντι σε μία ομάδα. Τη σεζόν 2018/19 στους αγώνες του Ολυμπιακού με τη Λουκέρνη σε προκριματική φάση του Europa League. Από δύο γκολ έχει με αντιπάλους σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τον Αρη, το τελευταίο σετ των τεσσάρων αγώνων μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος είναι κάθε 90άλεπτο και ένας τελικός. Πρόκειται για τα τελευταία εμπόδια τα οποία είναι υποχρεωμένος να ξεπεράσει καθώς δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας κι άλλων βαθμών. Είναι απαραίτητο η ομάδα να αντιδράσει για να μην εκτροχιαστεί εντελώς από τον φετινό της προσανατολισμό. Για να το κάνει αυτό πρέπει να είναι αποτελεσματικός και ουσιαστικός στην επίθεση. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ίσως ο Έλληνας επιθετικός φανεί χρήσιμος. Αναλόγως βέβαια του χρόνου και του χώρου που θα του δοθεί, αλλά και της ανταπόκρισης που θα έχει ο ίδιος.

Λάζαρος VS …

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ             ΓΚΟΛ      ΑΣΙΣΤ 

 ΟΦΗ 11                   4            1 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 10         2            3 

ΛΑΜΙΑ 8                    4            1

 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 9        2           -

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.