O Λ. Αυγενάκης για το μητρώο και τη χρηματοδότηση των σωματείων

Metrosport Team12 Απριλίου 2021

O Λευτέρης Αυγενάκης στην CRETA τηλεόραση μίλησε για πολλά θέματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του αλλά και επικαιρότητας. Για θέματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο επισήμανε: «Η χώρα μας διαθέτει μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων όπου μπορεί να γνωρίζει ο κάθε παράγοντας, αθλητής, δήμαρχος, χορηγός, ποια σωματεία είναι αναγνωρισμένα, είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο και έχουν αθλητική δραστηριότητα. Δεν ξέραμε ποιες εγκαταστάσεις έχουν άδεια, είναι προσβάσιμες, είναι με άδεια λειτουργίας. 

Τώρα ξέρουμε γιατί υπάρχει μητρώο ενώ αναφορά έκανε και στην πλατφόρμα «Πέλοπας» όπου οι δήμοι και μετά οι περιφέρειες συν τις εγκαταστάσεις που έχουμε εμείς όπως είπε, καταχωρούν σε αυτή τις αθλητικές εγκαταστάσεις που τους ανήκουν.

 Στη συνέχεια ο υφυπουργός αθλητισμού είπε: «Σε δύο εβδομάδες έρχεται νομοσχέδιο όπου θα περάσουμε το μητρώο προπονητών και στη συνέχεια το μητρώο αθλητών» ενώ αναφορά έκανε στο Ινστιτούτο επιμόρφωσης διοικητικών παραγόντων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και όπως είπε υλοποιήσαμε το πρώτο σεμινάριο με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 Η χρηματοδότηση σωματείων

 Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης «Για πρώτη φορά τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία πήραν χρήματα μετά από δώδεκα χρόνια, απευθείας από το κράτος. 

Χρήματα θα πάρουν το επόμενο διάστημα και τα σωματεία που γράφτηκαν στο μητρώο στο φινάλε του 2020. 

Υπήρξε καθυστέρηση αλλά δεν θα χάσει κανείς τα χρήματα του».

 Για το στοίχημα είπε: «Περάσαμε διάταξη όπου φορολογούνται τα κέρδη των παικτών των στοιχηματικών εταιριών και θα πηγαίνουν 50-50 σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το 39% θα πηγαίνει στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν γραφτεί στο μητρώο. Στο τέλος του καλοκαιριού εκτιμούμε ότι θα προχωρήσει το μητρώο ώστε να δοθεί και σε αυτούς προκαταβολή, ενίσχυση δηλαδή για την δύσκολη χρονιά που περνάμε. Στις 15 Γενάρη κάθε επόμενου χρόνου θα γίνεται εκκαθάριση και θα λαμβάνει ο ερασιτεχνικός και ο επαγγελματικός αθλητισμός τα ποσά που προκύπτουν μέσα από αυτό το μοντέλο».

 Ακόμη αναφέρθηκε στις εκλογές όπου ψήφισαν για πρώτη φορά τα ενεργά νόμιμα αθλητικά σωματεία, ενώ για την αναδιάρθρωση είπε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο σε δύο εβδομάδες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.