Ο κρίσιμος ρόλος του Μαργαρίτη

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2020

Ενδεχομένως να του ταιριάζει ο ρόλος του… τελευταίου των Μοϊκανών υπό την έννοια ότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ενός κορμού παικτών πάνω στον οποίον ο ΠΑΟΚ βασίστηκε επί σειρά ετών με την τωρινή εποχή. Πλέον ο Βαγγέλης Μαργαρίτης διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, ο αγωνιστικός ρόλος διαφέρει με το παρελθόν, αλλά στον αγώνα του Κυπέλλου με τη Λάρισα επιβεβαιώθηκε ότι συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό γρανάζι της μηχανής του Δικεφάλου. Αυτό ανέδειξαν τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά των παικτών που απέκτησε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι αλλά και το γεγονός ότι η ισορροπία που περίμενε να δει ο Κώστας Μέξας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήρθε από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο αρχηγός του Δικεφάλου. 

Η έκρηξη και η ταχύτητα δεν ήταν ποτέ τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, ανέκαθεν κατευθυνόταν από το υψηλό μπασκετικό IQ του, πλέον έχει σύμμαχο και την εμπειρία. Οταν ο Μαργαρίτης πάτησε στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ απέκτησε ισορροπία στις δύο πλευρές του παρκέ, έγινε πιο αποτελεσματικός στην άμυνα και κυρίως στην αντιμετώπιση των pick n’ roll φάσεων του αντιπάλου. Αυτή τη δουλειά την ξέρει πολύ καλά καθώς στην πολυετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ ουσιαστικά είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ περιφέρειας και γραμμής των ψηλών. Γι’ αυτόν τον λόγο, ακούγοντας σχόλιο για την ηλικία του, ο Κώστας Μέξας ήταν απόλυτος. 

 «Η ηλικία είναι ένα νούμερο. Επικρατεί αυτή η άποψη στο τελευταίο διάστημα και εμπεριέχει αρκετή δόση αλήθειας», είπε και αναφέρθηκε στον ρόλο του Μαργαρίτη. «Ο Βαγγέλης θα έχει διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα να κάνει αυτό που έκανε σήμερα. Να αλλάζει τον ρυθμό ενός αγώνα». Αυτό έκανε και με τη Λάρισα, το ίδιο θα του ζητείται να κάνει στην πορεία του Πρωταθλήματος. Τα λεπτά συμμετοχής του θα διαμορφώνονται αναλόγως της αποτελεσματικότητας των συμπαικτών του. Προς το παρόν απέδειξε ότι παρά τα 38 του χρόνια, έχει την ικανότητα να υπηρετήσει τον ρόλο που του ανέθεσε το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ παρέχοντας λύσεις στην αμυντική αλληλοκάλυψη αλλά και στη δημιουργία χώρων στην επίθεση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.