Ο Κρέσπο έλειψε στον ΠΑΟΚ αλλά μετράει αντίστροφα

Γιώργος Πετρίδης29 Μαΐου 2020

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ θα μπει με σοβαρές απουσίες στα πλέι οφ, ειδικά στα μετόπισθεν. Η σεζόν όμως έχει μπροστά της έναν ακόμη μήνα και κάθε επιστροφή θα είναι καλοδεχούμενη για τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Χοσέ Κρέσπο έχει συμπληρώσει ήδη τέσσερις μήνες απουσίας και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή, με την ελπίδα ότι αυτή θα γίνει έστω για τα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ και εκείνα του Κυπέλλου.

Εντός του 2020 ο Ανδαλουσιανός μέτρησε όλα κι όλα 21 αγωνιστικά λεπτά, στις 23 Ιανουαρίου και στο ματς της Λαμίας. Με αυτό το δεδομένο, ακόμη κι όταν θα θεωρηθεί απολύτως έτοιμος σωματικά, είναι προφανές ότι θα χρειαστεί και ένα διάστημα συμμετοχής στο ομαδικό πρόγραμμα για να πέσει στη μάχη.

Το τρομερό 45/45 πριν τον τραυματισμό

Το ρητό «ουδείς αναντικατάστατος» δεν βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση του. Ο Κρέσπο ήταν μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του, αναντικατάστατος. Δεν έχασε ούτε... δευτερόλεπτο δράσης από τα πρώτα 15 παιχνίδια του Πρωταθλήματος όμως στα 11 που ακολούθησαν περιορίστηκε στη συμμετοχή στο ματς της Λαμίας ως αλλαγή. Πριν από αυτόν τον τραυματισμό, έδειχνε και ήταν «σιδερένιος». Είχε μετρήσει 45 συνεχόμενα 90λεπτα Πρωταθλήματος, παιχνίδια δηλαδή της Superleague, τα οποία τα άρχισε στην 11άδα του ΠΑΟΚ και τα ολοκλήρωσε χωρίς να γίνει αλλαγή. Ήταν ένα σερί που άρχισε στην πρεμιέρα της σεζόν που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο νταμπλ, στις 25 Αυγούστου 2018 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν παρών, μέχρι που τραυματίστηκε φέτος, ήταν στο φινάλε του Πρωταθλήματος της περιόδου 2017-18 με τον Πλατανιά στο οποίο δεν έπαιξε λόγω καρτών.

Συμπτωματικό ή όχι, στο διάστημα της απουσίας του Κρέσπο ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε και στις τρεις ήττες του στο Πρωτάθλημα. Στο «Κλ.Βικελίδης» από τον Άρη, στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό.

Στο κλαμπ των «150άρηδων»

Ο τραυματισμός που τον άφησε εκτός μετά το ματς της Λαμίας, δεν επέτρεψε στον Ισπανό αμυντικό να μπει στη λίστα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ που μέτρησαν τουλάχιστον 150 επίσημες εμφανίσεις με τα ασπρόμαυρα. Σταμάτησε στις 149 οπότε θα μπει σε αυτό το κλαμπ με την επανεμφάνιση του. Πρόκειται για μία λίστα που απαριθμεί 56 ποδοσφαιριστές, τρεις εκ των οποίων είναι και στη σημερινή ομάδα. Είναι ο Βιεϊρίνια με 215, ο Πέλκας με 191 και ο Μάτος με 158. Από αυτές τις 149 εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο, τις 100 τις έκανε στο Πρωτάθλημα κάτι που έκαναν στο παρελθόν μόνο άλλοι 79 παίκτες στην ιστορία του.

Η επόμενη μέρα

Ο Κρέσπο κλείνει μία τετραετία στην Τούμπα στην οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται και στην επόμενη σεζόν, αφού το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021, όταν πια θα έχει συμπληρωμένα 34 χρόνια ζωής. Μπορεί να μην έγινε το όνομα του σύνθημα στα χείλη του κόσμου του ΠΑΟΚ, μπορεί να μην δίνει τίτλους στον Τύπο όμως πρόκειται για μία από τις σταθερές της ομάδας από το 2016 όταν και μετακόμισε από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι πριν διανύσει μία τετραετία στη Θεσσαλονίκη και πριν κάνει 149 ματς με τον Δικέφαλο, δεν υπήρξε ομάδα με την οποία να έφτασε έστω τα 50. Εκείνη με την οποία έκανε τα περισσότερα, ήταν η Πάντοβα της οποίας τη φανέλα φόρεσε 43 φορές. Είναι κι αυτό ενδεικτικό του πόσο καλά «κούμπωσε» στον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα στην πορεία να εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας που κέρδισε τέσσερις τίτλους και να γίνει ένας εκ των αρχηγών της. Όλα αυτά περιγράφουν την προσφορά του και τη σημασία της επικείμενης επιστροφής του για κάποια από τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.