ΠΑΟΚ: Η τρελή περίπτωση του Κουμαλό που δεν έπιασε πουθενά και αποθεώθηκε στην... Ανοιξιά

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Ιανουαρίου 2022

Ήταν το καλοκαίρι του 2012. Ο Γιώργος Δώνης είχε αναλάβει τον ΠΑΟΚ και έψαχνε ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν το ρόστερ, σε μία σφιχτή οικονομικά εποχή που τα ανοίγματα δεν γινόταν να είναι μεγάλα. Ο Έλληνας τεχνικός είχε κεντράρει για το κέντρο της άμυνας στον φθηνό και, παράλληλα, με παραστάσεις, καθώς άνηκε στο ρόστερ της Τότεναμ, Μπονγκανί Κουμάλο, ο οποίος, τελικά, συμφώνησε να έρθει στην Τούμπα με την μορφή δανεισμού. Γκολ δεν πέτυχε. Ασίστ δεν μοίρασε. Κόκκινη δεν δέχθηκε. Οι εμφανίσεις του ήταν σαν μία ευθεία γραμμή σε καρδιογράφημα...

Είχε παραδεχθεί ότι τον έπεισαν οι δύο συμπατριώτες του, Σάλμον και Μουν, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν παίξει με τον Δικέφαλο στο στήθος και οι απαιτήσεις απ' αυτόν, σε ένα ρόστερ που δεν ξεχείλιζε η ποιότητα, ήταν υψηλές. Ο Κουμάλο αγωνίστηκε σε 23 αγώνες της Super League, σε έναν στο κύπελλο και σε τέσσερις στην Ευρώπη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, χωρίς, πάντως, να κάνει την διαφορά και όταν αποχώρησε έκανε μία δήλωση που πολλοί την θυμούνται ακόμη.



«Ήμουν ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα!»

«Η απόδοση στον σύλλογό μου ήταν καλή μέχρι και τώρα. Ακόμη και όταν έφυγα από την Ελλάδα, ήμουν ο καλύτερος παίκτης εκεί. Αυτό είναι γεγονός» σημείωσε, δείχνοντας ότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στην διάρκεια του χρόνου. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, η Daily Mirror παρουσίασε το Top-10 των χειρότερων μεταγραφών στην ιστορία των «σπιρουνιών» και ο υψηλόσωμος αμυντικός ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας...



«Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ...»

Ο Γιώργος Δώνης, ως γνώστης του αγγλικού ποδοσφαίρου, αναζήτησε παίκτη με τα χαρακτηριστικά του στο μεγάλο νησί και σε συννενόηση με την διοίκηση κατέληξε στην περίπτωση του Νοτιοαφρικανού. Ο ίδιος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «sowetanlive.co.za» δήλωνε ικανοποιημένος για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι φίλοι της ομάδας δεν έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν στόπερ που ενέπνεε εμπιστοσύνη.

«Προφανώς απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, η ομάδα πάει πολύ καλά από την στιγμή που βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Το πιο σημαντικό θέμα για μένα είναι ότι παίρνω κανονικό χρόνο συμμετοχής κάθε εβδομάδα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι στην Τότεναμ έκανα καθημερινά προπόνηση με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αυτό που πραγματικά χρειάζόμουν ήταν ανταγωνιστικά παιχνίδια σε τακτική βάση, τα οποία ευτυχώς παίρνω στον ΠΑΟΚ», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Οι... σχέσεις με τον ΠΑΟΚ Ανοιξιάς

Περισσότερο κάποιοι θα τον θυμούνται για την παρουσία του σε αγώνα του ΠΑΟΚ Ανοιξιάς! Ο Κουμαλό, μετά από σχετική πρόσκληση, πήγε και παρακολούθησε αγώνα Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας, μεταξύ του τοπικής ομάδας και του Απόλλωνα Απολλωνίας. Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, μάλιστα, ο Κουμάλο φιλοξενήθηκε στο καφενείο της Ανοιξιάς όπου συνομίλησε με τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Πάντως, η νίκη για τον ΠΑΟΚ Ανοιξιάς δεν είχε έρθει, αφού ηττήθηκε με 2-0, αλλά αυτό είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Τον πήρε η... κατηφόρα

Τα βήματα που έκανε μετά τον ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτά που θα περίμενε. Επέστρεψε στην Τότεναμ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου και αφού παραχωρήθηκε σε Ντονκάστερ και Κόλτσεστερ, αποδεσμεύτηκε το καλοκαίρι του 2015. Βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ, από την οποία τον είχε αποκτήσει η Τότεναμ. Εκεί αγωνίστηκε μόλις έξι μήνες πριν αποχωρήσει για την Μπίτνβεστ τον Ιανουάριο του 2016! Ενάμιση χρόνο αργότερα δεν τον υπολόγιζαν ούτε εκεί και επέστρεψε για τρίτη φορά στην Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ!

Όσον αφορά τα εξωγηπεδικά του... γούστα μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.