Ο κούφιος εγκέφαλός τους ξεχειλίζει από τυφλό μίσος για τον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Aποφάσισαν μόνοι τους ότι το γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία ήταν οφ σάιντ, έβγαλαν μόνοι τους πόρισμα ότι το VAR δεν λειτούργησε για να “πιάσει” το οφ σάιντ και ξεσήκωσαν πάλι τον κόσμο. Και επειδή ο κούφιος εγκέφαλός τους ξεχειλίζει από μίσος για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να ξεράσουν δημοσίως τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους αποκαλώντας τον Πόντιο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ “Ρώσο”.

Εννοείται, βέβαια, ότι η συνάντηση των Big 4 καμία πρόοδο δεν έφερε στις σχέσεις των ιδιοκτητών των ομάδων, ούτε βελτίωσε το επίπεδο της άθλιας επικοινωνιακής τακτικής του Ολυμπιακού, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Το σημαντικό και, ταυτόχρονα, εξοργιστικό είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται τα ερυθρόλευκα παραληρήματα από εκείνους που θα έπρεπε, προ πολλού, να πάρουν δραστικές αποφάσεις.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα γελάει με τη φαντασίωση των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το δήθεν οφ σάιντ γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι πρόλαβαν οι του VAR να ελέγξουν την έτσι κι αλλιώς καθαρή φάση πριν “κολλήσει” το σύστημα, κανείς από τους “επιτρόπους”, ούτε ο Λευτέρης Αυγενάκης, επεμβαίνει για να τους βάλει στη θέση τους.

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα έχει αγανακτήσει για την (εθνικά βλάσφημη) προσβολή του Ιβάν Σαββίδη, τη στιγμή που έχουν υψώσει φωνές διαμαρτυρίες τα ποντιακά και τα προσφυγικά σωματεία, τη στιγμή που αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές καταγγέλλουν με τις τοποθετήσεις τους αυτή τη νέα ανήθικη επίθεση κατά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, ουδείς από την κυβέρνηση έχει την τόλμη να παρέμβει για να “συμμαζέψει” τους επιτήδειους “μπαχαλάκηδες” του ποδοσφαίρου. Ούτε και ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, που μάλλον πιστεύει ότι τις προάλλες συναντήθηκε με τρεις Ελληνες ιδιοκτήτες ομάδων και έναν Ρώσο. Σιγή ιχθύος τηρούν και οι “επίτροποι” της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα. Ολοι, δηλαδή, οι ποδοσφαιρικοί φορείς, λες και το “ξεσάλωμα” του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη δεν είναι ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα.

Ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει με τις αστειότητες. Χάνει. Χάνει στη συνείδηση των αντιπάλων, των ουδέτερων, ακόμη και των ίδιων των οπαδών του. Κανείς δεν πείθεται ότι έχει δίκιο να παριστάνει τον αδικημένο, σε κανέναν δεν αρέσουν οι υποκριτικές σπαραξικάρδιες κραυγές του. Ολη αυτή η σαχλαμάρα στην οποία επιμένει μονότονα τον έχει “μικρύνει”. Αλλά κάποιος πρέπει να σεβαστεί το ποδόσφαιρο που ταλαιπωρείται από αυτή την ιστορία. Κάποιος πρέπει να το προστατεύσει. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, κανείς μα κανείς, δεν έχει τη διάθεση να κουνήσει το δάχτυλό του.

ΥΓ. Μας έχουν πρήξει. Σε κάθε ανακοίνωση λένε ότι το Πρωτάθλημα είναι “στημένο” και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ε, ας κάνουν επιτέλους πράξη την απειλή τους και ας αποχωρήσουν, για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.