Ο Κώστας Σκούμας είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Metrosport Team31 Μαρτίου 2022

Τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετούσε στη Θεσσαλονίκη ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Με σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Μιχαήλ Καραμαλάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος και στον Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος αποστρατεύεται, τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Κων. Σκούμας που μετακομίζει στην Κατεχάκη, είναι ένας μάχιμος αξιωματικός που ήταν από τον Ιούλιο του 2019 Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, ενώ προηγουμένως υπηρέτησε σε θέσεις στην Ήπειρο και η θητεία του εκεί έχει συνδεθεί και με την εξάρθρωση ελληνοαλβανικών κυκλωμάτων μεταφοράς ναρκωτικών.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ γεννήθηκε το 1962 στο Τετράκωμο Άρτας και αποφοίτησε από το λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας και το 982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής, ενώ αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002 και συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Επιπλέον, παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Πηγή: voria.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.