Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ανάγκη να ακούσει τον Ιβάν

Κώστας Πετρωτός10 Αυγούστου 2022

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο γράφων είχε επισημάνει την ανάγκη ο Ιβάν Σαββίδης, ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ και ο άνθρωπος που έκανε τον σύλλογο πραγματικά μεγάλο, να μιλήσει στους οπαδούς της ομάδας και να τους δώσει ένα στίγμα για το πώς κινείται πλέον ο Δικέφαλος. Ποιο είναι το σχέδιο της δημιουργίας νέας ομάδας, με πλάνο αυτάρκειας.

Αφορμή τότε ήταν η μεταγραφή του Μπράντον ως αντικαταστάτη του Τσόλακ, κίνηση που είχε αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από τον κόσμο. Έχω αναφερθεί στο παρελθόν και θα το σημειώσω ξανά. Η περίοδος μόνο εύκολη δεν είναι για έναν επιχειρηματία που η έδρα των επιχειρήσεών του βρίσκεται στην Ρωσία και η ομάδα στην οποία έχει επενδύσει σε χώρα του δυτικού κόσμου. Τεχνικά δεν είναι εύκολο να βγουν χρήματα από την Ρωσία και να έρθουν στην Ελλάδα.

Είναι αρκετά χρονοβόρο και φυσικά δεν έχει να κάνει αυτό με την οικονομική ισχύ του 63χρονου επιχειρηματία που είναι πολύ μεγάλη και επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα ρεπορτάζ του ρωσικού Τύπου. Ο πόλεμος δεν είναι μία συνθήκη που μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα και θα ήταν καλό να περάσει ευθέως το μήνυμα της υπομονής προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης συμπληρώνει σήμερα δέκα χρόνια παρουσίας στο τιμόνι του συλλόγου, έχει καταφέρει να τον κρατήσει όρθιο, πληρώνοντας τα χρέη και, επενδύοντας πάνω από 160 εκατ. ευρώ, να τον κάνει πραγματικό ανταγωνιστή του τίτλου, καταγράφοντας επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και βάζοντας μπρος και το μεγάλο πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ στιβαρά χέρια, όμως, είναι αλήθεια ότι ο κόσμος πάντα κρίνει από την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο, από τις μεταγραφές που κάνει και το υλικό που διαθέτει.

Και για τον μέσο ΠΑΟΚτσή, το να μην αποκτά ο ΠΑΟΚ του Ιβάν ένα δεκάρι και έναν χαφ πρώτης γραμμής που ζητά ο προπονητής, γιατί πρέπει πρώτα να αποχωρήσουν ορισμένοι άλλοι παίκτες, είναι κάτι που δεν μπορεί εύκολα να εξηγηθεί. Χρειάζεται να σταλεί το μήνυμα απευθείας από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ γιατί σε αυτόν πιστεύει ο κόσμος. Αυτόν και όσα πέτυχε στον ΠΑΟΚ σεβάστηκε το βράδυ του αποκλεισμού από την Λέφσκι και υποδέχθηκε το ευρωπαϊκό στραπάτσο με βουβαμάρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.