Ο κόσμος ήταν εκεί, η ομάδα δεν ήταν

Γιώργος Ζαΐρης24 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στο -5 από τον Ολυμπιακό που μπορεί να μην βρήκε γκολ από ποδοσφαιριστή του αλλά πήρε τη νίκη με το αυτογκόλ του Γιαννούλη. Ηταν όμως και η ομάδα που είχε την καθαρή ευκαιρία στο ματς με το δοκάρι του Ελ Αραμπί σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ούτε σε μια φάση δεν έκαναν την κερκίδα να φωνάξει για μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μπορεί ως ήττα το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι δίκαιο, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ χθες δεν ανταπέδωσε την υποδειγματική συμπεριφορά του κόσμου του που δεν απάντησε στις προκλήσεις και προστάτεψε την Τούμπα. Γιατί ο ΠΑΟΚ λοιπόν "πρόδωσε" χθες τον κόσμο του; 

Γιατί πολύ απλά δεν βρήκε απαντήσεις στο γεμάτο κέντρο του Ολυμπιακού. Αφενός διότι οι δικοί του παίκτες δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν και αφετέρου διότι οι περισσότεροι από αυτούς έμειναν σε ρηχά νερά. Ακόμη και παίκτες που δεν θα το περίμενες. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάσεις και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δεκάλεπτο που πίεσε, σε όλο το άλλο διάστημα δεν είδαμε να πιέζει και να κλείνει τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Ο Ολυμπιακός προφανώς και αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μη χάσει, πήρε το δώρο με το αυτογκόλ και φρόντισε να το κρατήσει σχετικά εύκολα.

 Η επόμενη μέρα για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη αφού πλέον με την πλάτη στον τοίχο θα πάει στα πλέι οφ αλλά και στους δυο αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Πλέον ο Αμπέλ Φερέιρα καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις οπως το να δει πάγκο ο Μπίσεσβαρ και να βρει τρόπους να ώστε η ομάδα να μπορεί να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας ορθολογικό παιχνίδι. Δεν είναι τέτοιο όταν κουβαλά τη μπάλα ο Ινγκασον και ο Βαρέλα. 

Στις 4 Μαρτίου καλείται να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά κυρίως να "επιστρέψει" ψυχολογικά γιατί όπως και να το κάνουμε η χθεσινή ήττα ήταν πολύ οδυνηρή. Ξεκάθαρο πάντως πως άπαντες οφείλουν να υποκλιθούν στον κόσμο που έδειξε μια απίστευτη ωριμότητα. Ισως και το μοναδικό κέρδος από τη χθεσινή αναμέτρηση και δύσκολη βραδιά για τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.