Ο κόσμος αναγνωρίζει, στηρίζει, αλλά υπάρχει και το… «γαμώτο»

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Απριλίου 2022

Αγαπητή Metrosport,

Αφιέρωσα πολύ χρόνο τις τελευταίες δύο μέρες για να διαβάσω άρθρα ανεξάρτητων και μη σιτιζόμενων από την ΠΑΕ δημοσιογράφων που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα σχόλια οπαδών του ΠΑΟΚ, που ακολουθούσαν.

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι άπαντες πλέον έχουν δει το φως το αληθινό. Εχουν καταλάβει γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ούτε καν να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, γιατί αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ, γιατί έχει συμπληρώσει ένα σερί τεσσάρων ηττών, γιατί δεν μπορεί όχι να κερδίσει τον Αρη αλλά ούτε γκολ εις βάρος του να πετύχει, αλλά και γιατί έχουν τον φόβο μήπως αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό και δεν διεκδικήσει ούτε το Κύπελλο.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ δεν παραμυθιάζεται από την προπαγάνδα της παρηγοριάς και της δικαιολογίας. Ξέρει πολύ καλά (και το ήξερε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό), ότι με το συγκεκριμένο ρόστερ θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρει η ομάδα σε τρία ταμπλό ταυτόχρονα. 

Και επειδή έχει προ πολλού κατανοήσει ότι οι δυνατότητές της δεν ήταν ανάλογες των στόχων της, θεωρεί, με το δίκιο του, ότι οι παίκτες έχουν ήδη ξεπεράσει τον εαυτό τους με την πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ, τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου. Αν, μάλιστα, κατακτήσει ο ΠΑΟΚ και το Κύπελλο, τότε ο κόσμος του θα είναι υπερευχαριστημένος θεωρώντας ότι έχει συντελεστεί μια υπέρβαση που ισοδυναμεί με θαύμα.

Ακριβώς, όμως, γι αυτόν τον λόγο υπάρχει το μεγάλο παράπονο για την αδράνεια στις δύο μεταγραφικές περιόδους που προηγήθηκαν. Από όλες τις μεταγραφές του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου, «βγήκε» μόνο ο Κούρτιτς και μόνο ως προς το σκοράρισμα, που κανείς δεν το περίμενε, γιατί μόνο για να σκοράρει δεν είχε αποκτηθεί. Εξαίρεση, βέβαια, αποτελεί ο Ολιβέιρα, που τραυματίστηκε και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν, άρα δεν μπορούμε να κρίνουμε τη δική του απόκτηση.

Κατά τα άλλα, ο ΠΑΟΚ έμεινε με πολλούς «γερασμένους» παίκτες και το πληρώνει. Εμεινε χωρίς αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Εχει αξιόπιστο δεξί μπακ μόνο επειδή κάποια στιγμή, επιτέλους, στηρίχτηκε με εμπιστοσύνη ο Λύρατζης. Εχει μόνο έναν στόπερ σταθερό που εμπνέει σιγουριά. 

Δεν έχει κανένα αριστερό μπακ αξιώσεων για να αντικαταστήσει τον Βιειρίνια. Εχει χαφ αργούς και μόνο με τον Τσιγγάρα βρήκε λίγη από την πολλή ενέργεια που της λείπει . Εχει μόνο έναν ποιοτικό ακραίο επιθετικό και όλοι οι άλλοι μπαινοβγαίνουν στην ενδεκάδα χωρίς να προσφέρουν τίποτε. Εχει και δύο φορ εργάτες, χαμάληδες, αλλά που σκοράρουν σπάνια.

Ε, με τόσα ελλείμματα στο ρόστερ, δεν είναι θαύμα η μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ; Είναι και παραείναι. Αλλά πόσο διαφορετική θα ήταν η χρονιά, αν το περασμένο καλοκαίρι έκανε ο Ιβάν μια γενναία επένδυση σε παίκτες ποιότητας και αν ο Λουτσέσκου δεν πίστευε ότι είναι μάγος και ότι μπορεί να μεταμορφώσει κάποιους βατράχους σε πρίγκιπες, όπως στα παραμύθια; 

Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα θα το διεκδικούσε μέχρι το τέλος, ότι θα ήταν το ακλόνητο φαβορί στο Κύπελλο και ίσως θα βρισκόταν στους 4 του Κόνφερενς Λιγκ, με προοπτική να φτάσει και στον τελικό.

Αυτό ακριβώς είναι το «γαμώτο». Ο κόσμος αναγνωρίζει, στηρίζει, αλλά δεν θέλει και το επόμενο καλοκαίρι να ζήσει μία από τα ίδια. Να γίνει δηλαδή μια ομάδα που θα «φωνάζει» πάλι ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στους μεγαλεπήβολους στόχους της…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.