Ο κορμός Ελλήνων που θέλει

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Ιουνίου 2020

Ο Σάββας Καμπερίδης είχε προαναγγείλει την απόφαση δημιουργίας νέου ελληνικού κορμού αλλά και την πρόθεσή του για ενίσχυση του αγωνιστικού ρόλου του Έλληνα παίκτη. Αυτό επιβεβαιώνει μέσα από τις κινήσεις του καθώς στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν εντάχθηκε και ο Γιάννης Κουζέλογλου ενώ εξετάζονται και οι τρεις περιπτώσεις σέντερ που είναι ελεύθεροι.

Αυτό που διαπιστώνεται από τις (μέχρι στιγμής) κινήσεις του 42χρονου προπονητή του Άρη είναι ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην αξιοποιήσει το δικαίωμα απόκτησης έως και έξι ξένων. Για την ακρίβεια, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των θετικών απαντήσεων που θα εισπράξει από τους Έλληνες. Βασικός στόχος του είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ωστόσο ο παίκτης ζήτησε επισήμως από την «Ενωση» να… κλείσουν τους λογαριασμούς τους και να μείνει ελεύθερος. Μια δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του νεαρού φόργουορντ, Γιάννη Αγραβάνη, αλλά κι αυτός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ (ασχέτως του ότι αγωνίστηκε πέρυσι στο Περιστέρι) και μέχρι το τέλος του μήνα δεν προβλέπεται να σημειωθεί εξέλιξη.

Στις περιπτώσεις που προτάθηκαν και εξετάζονται είναι αυτή του 25χρονου φόργουορντ Γιάννη Κουζέλογλου. Στην τελευταία τριετία αγωνίζεται στο Λαύριο και την περσινή χρονιά είχε 6 πόντους και 5.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μetrosport» πρόκειται για μια υπόθεση η οποία δεν επηρεάζεται από την αντίστοιχη του Διαμαντή Σλαφτσάκη, υπό την έννοια ότι ο Σάββας Καμπερίδης έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη και τον θέλει στην ομάδα. Η ανάγκη θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Σλαφτσάκη ο οποίος έχει συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά αλλά θα τεθεί προς συζήτηση το ποσό που θα εισπράξει καθώς οι «κίτρινοι» δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα 35.000 ευρώ που προβλέπει.

Ο προπονητής του Άρη θέλει και την απόκτηση ενός Έλληνα σέντερ και μέσα στις περιπτώσεις που εξετάζεται είναι ο Γάιος Σκορδίλης ο οποίος έμεινε ελεύθερος από το Περιστέρι αλλά και των Μιχάλη Τσαϊρέλη, Κωνσταντίνου Γόντικα οι οποίοι επίσης είναι ελεύθεροι έπειτα από την αποχώρηση της οικογένειας Μπούμπουρα από τον Ηφαιστο Λήμνου.

Οι παραπάνω κινήσεις συνδυάζονται με την επιθυμία του Σάββα Καμπερίδη για την παραμονή του Δημήτρη Φλιώνη. Μέχρι στιγμής, οι δύο πλευρές δεν έχουν κάνει ουσιαστική συζήτηση επί τούτου, δηλαδή δεν έχουν πέσει… ποσά στο τραπέζι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.