Ο Κωνσταντέλιας «φώναξε» πόσο λείπουν στον ΠΑΟΚ οι εκτελεστές

Κώστας Πετρωτός29 Δεκεμβρίου 2022

Είναι από τα ματς που θα «πονέσουν» τον ΠΑΟΚ για τους χαμένους βαθμούς στην πορεία της σεζόν και είναι βέβαιο ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα το μνημονεύσουν σε κατά καιρούς δηλώσεις τους. Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στο Περιστέρι θα κάνει καιρό να το «χωνέψει» όχι μόνο η ομάδα, αλλά και ο κόσμος του Δικεφάλου.

Κι αυτό γιατί, χθες για πρώτη φορά παρήγαγε τόσες ευκαιρίες και ειδικά μακριά από την Τούμπα. Είχε σταθερά πάνω από 60% ποσοστό κατοχής μπάλας, δημιούργησε έντεκα τελικές, ορισμένες από τις οποίες ήταν «κραυγαλέες» και ορισμένες ακόμη φάσεις που δεν βρήκε την σωστή τελική ενέργεια για να δημιουργήσει ευκαιρία.

Για πρώτη φορά είχε και δεκάρι να ξεδιπλώνει τόσο ταλέντο στο γήπεδο. Η παρουσία του Κωνσταντέλια μπορεί να συγκριθεί μόνο, σε άλλο στυλ, με την εμφάνιση του Μπίσεσβαρ στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα το 2017 ή το επικό ματς που έκανε ο Σουριναμέζος στην Αμστερνταμ Αρίνα, κόντρα στον Άγιαξ.
Ο 19χρονος Βολιώτης χόρευε, στην κυριολεξία, στους ρυθμούς του την άμυνα του Ατρομήτου, αλλά, εν τέλει, μαζί με τους αντιπάλους ζαλίστηκαν και οι συμπαίκτες του. Ο Ολιβέιρα έβαλε μεν ένα πολύ ωραίο γκολ από την καταπληκτική κάθετη του πιτσιρικά, αλλά έχασε και ένα που δεν χάνεται και μην ξεγελιέστε από το οφσάιντ που δόθηκε, γιατί αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, το πιθανότερο ήταν να μετρήσει το γκολ μέσω του VAR, αφού ένα στιγμιαίο ριπλέι έδειξε ότι μάλλον καλυπτόταν ο Πορτογάλος.

Ο Νάρεϊ με τον Αντρίγια δεν ήταν σε καλή μέρα εκτελεστικά (για την ακρίβεια μόνο ο Γερμανοτογκολέζος βρέθηκε σε θέση βολής όχι μία αλλά παραπάνω φορές) αλλά δεν σημάδευε σωστά, ο Ντόουγκλας δεν πάτησε περιοχή όπως σε άλλα ματς και ο Ράφα που είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία σημάδεψε δοκάρι. Κρίμα να μην είναι νεότερος ο Βιεϊρίνια και να παίζει εξτρέμ για να κάνουν πράγματα και θαύματα με τον Ντέλια.

Το εντυπωσιακό με τον νεαρό με τον Βολιώτη μεσοεπιθετικό είναι ότι έβγαζε και τρομερή ωριμότητα στις κινήσεις του. Δεν έκανε λάθη, είχε πάντα τις σωστές επιλογές, έγινε μπροστάρης στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ και να προηγηθεί στο σκορ και αργότερα να κάνει το 2-1 και είναι τελικά, ίσως, ο μόνος που δεν φταίει για την γκέλα και θα βάλω στην ίδια κατηγορία (για το επιθετικό κομμάτι μιλώντας πάντα) και τον Σβαμπ που την δουλειά του την έκανε μια χαρά.

Για να κλείσουμε την αναφορά μας στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, κρατήστε και μία ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου που, προσωπικά, μου λέει πάρα πολλά, κυρίως ότι ο Ρουμάνος τεχνικός αντιλαμβάνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του δεν είναι η παραγωγή φάσεων, αλλά το γκολ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλε την σεζόν με μόνο καθαρόαιμο φορ τον Ολιβέιρα, μιας και ο Μπράντον Τόμας είναι ενός άλλου στυλ παίκτης, τόνισε: «Ο Μπράντον είναι ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ξέρουμε ότι είναι λίγο δύσκολο, θα δώσει τα πάντα, θα πιέσει, θα παλέψει, δεν είναι το ίδιο με τον Νέλσον. Είναι ένα δίδυμο επιθετικό που έχουμε αυτή την στιγμή. Θα δούμε τι μπορεί να μας προσφέρει η αγορά….».

Προσθέτω απλά ότι η αγορά δεν προσφέρει τίποτα σε καμία ομάδα αν δεν το ζητήσει πρώτα η ίδια και φυσικά, αυτή η αναφορά δεν ακουμπά τον προπονητή του Δικεφάλου. Οι μεταγραφές είναι απόφαση της ιδιοκτησίας.


Ας προστατέψουν τον Κουλιεράκη οι άνθρωποί του


Ίσως δεν συζητούσαμε τόσο πολύ για την «δυσκοιλιότητα» του ΠΑΟΚ στο γκολ, αν η άμυνα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη χθες και από την στιγμή που, αυτή την φορά, ο Κοτάρσκι δεν έκανε το κάτι παραπάνω, ο Δικέφαλος το πλήρωσε με δύο χαμένους βαθμούς. Βασικά, ο Κουλιεράκης ήταν ο πραγματικά κακός της βραδιάς. Παρακολουθώ τον νεαρό Χανιώτη από το καλοκαίρι και δεν έχω δει τόσο αρνητική παρουσία ούτε σε προπόνησή του. Το μυαλό του έμοιαζε να είναι αλλού και φάνηκε χαρακτηριστικά στην χαμένη μονομαχία με τον Ροτάριου που δεν είχε την συγκέντρωση να σκεφτεί πώς πρέπει να βάλει το σώμα του για να κόψει τον αντίπαλο. Λάθος τοποθετήσεις, κακά μαρκαρίσματα, μαν του μαν που έχασε, ένα σύνολο ενεργειών πολύ κακών. Είναι προφανές ότι όλη αυτή η ιστορία με την Φενέρμπαχτσε τον επηρέασε, του χάλασε το μυαλό και καλό είναι οι άνθρωποι που είναι γύρω του και με ευκολία ανοίγουν θέματα μεταγραφολογίας, να τον προστατεύσουν. Βέβαια, και ο ίδιος πρέπει να μάθει να τα διαχειρίζεται αν θέλει πραγματικά να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, σενάρια σαν αυτό της Φενέρ θα είναι καθημερινότητα.

Όπως και να ‘χει, το κεφάλαιο Ατρόμητος έκλεισε (και με μία φάση διαιτητικής αδικίας για τον ΠΑΟΚ, κατά την γνώμη μου, αφού ο Χατζηισαίας μπορεί να πάει για τζαρτζάρισμα στον Μπράντον, αλλά το κάνει με τόση δύναμη που ξεπερνά το όριο του επιτρεπτού, ωστόσο, κανείς από τον ΠΑΟΚ, πλην του Ισπανού, δεν μπήκε στον κόπο να διαμαρτυρηθεί). Πλέον άπαντες οφείλουν να προετοιμαστούν για το ματς με τον Αρη την ερχόμενη Τετάρτη, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας βαθμών για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.