Ο Κολίνα πήρε θέση για το πέναλτι που δόθηκε στην Πορτογαλία εις βάρος της Ουρουγουάης

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2022

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Πιελουίτζι Κολίνα, παραδέχθηκε ότι το πέναλτι που κέρδισε μέσω VAR η Πορτογαλία στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στην Ουρουγουάη ήταν λάθος απόφαση.

Οι Ουρουγουανοί, θυμίζουμε, ότι διαμαρτυρήθηκαν γιατί το χέρι του Χοσέ Μαρία Χιμένες ήταν χέρι στήριξης και επομένως δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ο Αλιρέζα Φαγκάνι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ο διαιτητής VAR, όμως, τον κάλεσε να δει τη φάση και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση, δίνοντας πέναλτι.

Ο Εντουάρντο Ας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής για τη συζήτηση για το πέναλτι και την παραδοχή: «Είναι ένα θέμα που συζήτησε ο Αλόνσο (πρόεδρος της ομοσπονδίας της Ουρογουάης) με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες και που αναμφίβολα επηρεάζει επειδή κάποιος έχει δει κάποιες αποφάσεις όπου το VAR πρέπει να παρέμβει και δεν παρεμβαίνει. Και σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής είχε κρίνει σωστά και το VAR τον καλεί και παίρνει μια κακή απόφαση. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Conmebol μίλησε με την Κολίνα και κατέληξε να παραδέχεται ότι ήταν μια κακή απόφαση.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.