Ο κεραυνοβόλος και ορμητικός ΠΑΟΚ ευτυχώς δεν πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό

Χάρης Δημαράς26 Αυγούστου 2020

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιώρου θύμισε πραγματικά την νταμπλούχο ομάδα του '19. Τον σφριγηλό, αποφασιστικό, αποτελεσματικό και προσανατολισμένο ΠΑΟΚ, που ισοπεδώνει με την ορμή και το πονηρό παιχνίδι του. 

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολλή ενέργεια από τον Χρήστο Τζόλη, που έδειξε και σήμερα ότι είναι μια πάστα ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει. Κι άλλα ταλέντα έτυχε να κάνουν ξεπέταγμα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο 18χρονος εξτρέμ δείχνει πως έχει κάτι διαφορετικό, που μπορεί να τον κάνει επιθετικό κλάσης. Σίγουρα το όνομά του προστέθηκε στα «τεφτέρια» μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και σκάουτερ, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. 

Πολλή ενέργεια πήρε ο ΠΑΟΚ και από την παρουσία του Πέλκα στη μεσαία γραμμή. Η εμπνευση του Αμπέλ Φερέιρα να χρησιμοποιήσει το δίδυμο αυτό πίσω από τον Άκπομ αποδείχθηκε πολύ εύστοχη διότι οι ασπρόμαυροι πήραν από τους δύο παίκτες τα τρεξίματα, την πίεση, αλλά και τις εμπνεύσεις που χρειάζονταν. Θυμηθείτε το δεύτερο γκολ (Πέλκας - Ακπομ - Τζόλης), αλλά και το τρίτο (Ακπομ - Τζόλης - Πέλκας). Ο «Πελκίνιο» είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. 

Για το πρώτο γκολ οφείλουμε να σταθούμε στην εξαιρετική πάσα του Σβαμπ, ο οποίος έδειξε πως είναι χρήσιμο πολυεργαλείο, στο ξεπέταγμα του Γιαννούλη, αλλά και στο «κρύο αίμα» του Τζόλη, που κάνει πλασέ κλάσης. Ας μην πούμε όμως περισσότερα για το νεαρό, για να μην... τον ματιάξουμε. 

Ο κεραυνοβόλος (είχε και πολλές αστραπές στην Τούμπα), ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πνιγεί για μια κουταλιά νερό μετά το 3-0. Εβαλε στο παιχνίδι γρήγορα τους αποδιοργανωμένους Τούρκους και ενώ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με το πέναλτι του Ακπομ, τους έδωσε οξυγόνο ζωής για το δεύτερο μέρος. Δε θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν ο Μπόιντ δεν έχανε την ευκαιρία στο 43' ή αν ο Ζίβκοβιτς δεν κρατούσε το 3-1 με τον Ν΄Κούντου.

Το 3-2 θα προσέθετε άγχος όμως έστω και με άγχος ο ΠΑΟΚ έκανε τη διαχείριση που του έφερε την πρόκριση. Τα λάθη που έκανε όμως σε αυτό το διάστημα πρέπει να τον κάνουν σοφότερο για τη συνέχεια. Ίσως έλειψε σε εκείνο το διάστημα περισσότερο κράτημα της μπάλας και ψυχραιμία. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η επικράτηση του δίνει την οικονομική άνεση να ξεφύγει από τον κλοιό του Financial Fair Play, να παίξει σίγουρα πολλά ευρωπαϊκά ματς και κυρίως να συνεχίσει με ωριμότητα και ηρεμία τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Και γιατί όχι; Τρία ματσάκια είναι μακριά οι όμιλοι. Ποτέ δεν ξέρεις τι και κυρίως πότε μπορεί να σου δώσει το ποδόσφαιρο...

Και κάτι τελευταίο: Σταθείτε στον πανηγυρισμό του πρώτου τέρματος του Τζόλη. Ο Αμπέλ πνίγηκε στην αγκαλιά των παικτών του και αυτή είναι μια εξόχως σημαντική εικόνα. Ο Πορτογάλος αμφισβητήθηκε και σαφώς χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να γυρίσει την εικόνα. Πλέον έχει και την απαραίτητη βοήθεια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρήκε τον σχηματισμό που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα που έχει στο μυαλό του και μέσω αυτού του προπονητικού τρικ αποκαθιστά και την εικόνα του. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.