Ο κάθε φίλαθλος περίμενε αυτή τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ιβάν Σαββίδης: «Οι δολοφόνοι του Άλκη δεν έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, είναι στυγνοί εγκληματίες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται». Αυτή τη δήλωση ανέμενε ο κάθε φίλαθλος από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ εδώ και δυο περίπου εβδομάδες. 

Και την ανέμενε για δυο λόγους : πρώτον έπρεπε για μια ακόμη φορά να αποδείξει αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε αλλά δυστυχώς επιβάλλεται να το καταδεικνύει διότι σε αντίθετη περίπτωση οι αντίπαλοι το χρησιμοποιούν σε βάρος του. Τι δηλαδή; Ότι ο κ. Σαββίδης είναι διαφορετικός. Δεν λέμε ότι είναι καλύτερος ή χειρότερος. Αλλά διαφορετικός. 

Έχει ορισμένες αρχές και ο χαρακτήρας του είναι εμποτισμένος από παραστάσεις, συμβάντα καθώς και ανατροφές ποντιακής καταγωγής. Αυτά τον κάνουν να έχει συμπεριφορές αυθεντικές που μπορεί σε άλλους να φαίνονται αυταρχικές αλλά στη προκειμένη περίπτωση είναι αληθινές. 

 Κανένας μεγαλοπαράγοντας ποτέ ,ονομαστικά δεν έχει βγει να καταδικάσει οποιαδήποτε επίθεση ακόμη κι αν αυτό για μας θεωρείτε αυτονόητο. Δεν θέλησε αρχικά να το κάνει ο κ. Σαββίδης προκειμένου να μη φανεί ότι δεν το εννοεί και ότι το έκανε για τα μάτια του κόσμου όπως θα του προσάπτανε αρκετοί. 

Όμως θεωρούμε ότι αυτός ο άνθρωπος απεχθάνεται τέτοιου είδους δειλή βία και τους ανθρώπους που την προκαλούνε. Ντόμπρα λέει πως δε μπορεί να μπει στη θέση των γωνιών του παιδιού ούτε θεωρεί ότι θα λιγοστέψει ποτέ ο πόνος τους. Ο δεύτερος λόγος που επιβαλλόταν να κάνει τη δήλωση ήταν να διαχωρίσει όλους αυτούς τους υπανθρώπους, τα κοινωνικά μιάσματα, τους δειλούς που παίρνουν το θάρρος της βίας ανάλογα με τον όχλο στον οποίο συμμετάσχουν, από τον υπόλοιπο ΠΑΟΚ. 

Όταν δολοφονείτε ένας συνάνθρωπός μας δε θλίβεται κάποιος περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το χρώμα της φανέλας. Όλοι είναι περισσότερο νευριασμένοι και οργισμένοι με τον ένοχο γιατί απλώς δύσκολα μπορούν να αγγίξουν το μέγεθος της θλίψης εκτός αν γνώριζαν προσωπικά τον άτυχο νέο. 

Αυτοί οι δολοφόνοι δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ. Την ιστορία του και τους αγνούς φιλάθλους του. Μπορεί να έχει λίγη σημασία για κάποιους αυτό αλλά για εμάς που υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της πίστης μας, της υποστήριξής μας. Δεν υποστηρίζουμε, αντιθέτως απεχθανόμαστε όλους όσους χρησιμοποιούν ή και υποθάλπουν τη βία. Ακόμη κι αυτούς που ρίχνουν με χαζές προθέσεις το βαρελότο στο γήπεδο, που κόβει το ρυθμό της ομάδας και σπάνια μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Δεν θέλουμε κανέναν από αυτούς. 

Υπάρχει ευθύνη στις ΠΑΕ και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που ενώ γνωρίζουν ποτέ δεν προβαίνουν όχι σε έργα αλλά ούτε σε ανακοινώσεις εναντίον αυτών των χούλιγκαν. Η δε ευθύνη της πολιτείας είναι πολλαπλάσια διότι και γνώριζε και υποτίθεται πως έχει τα μέσα να πατάξει έως ένα σημείο τουλάχιστον αυτή την ανεξέλεγκτη αιματοχυσία. Δυστυχώς πολλοί εργαλειοποιούν το θάνατο τη βία προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους ατζέντες. Τέλος ο ΠΑΟΚ είτε δεν ενημερώνει για τις νομικές του ενέργειες είτε αυτές είναι ανύπαρκτες. 

Οι νομικές ενέργειες του ΠΑΟΚ δεν αφορούν μόνο τα διοικητικά μέλη αλλά αφορούν κυρίως τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Περιμένατε να σας κάνει μήνυση ο Κούγιας για να κάνετε και σεις μήνυση; Αλλιώς δε θα κάνατε; Μόνο απειλές και ανακοινώσεις; Καλά που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ο εν λόγω δικηγόρος μπας και ξυπνήσουν στον ΠΑΟΚ. Γιατί ο κ. Σαββίδης το πήρε το μήνυμα και αντέδρασε. Τώρα είναι ώρα να πληρώσουν όλοι. Μόνο αυτό θα γράψουμε και θα περιμένουμε τις επόμενες ενέργειες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.