Ο Καστρίτης θα έμενε και χωρίς Ευρώπη

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Μαΐου 2023

Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση φάνταζε ως η κύρια προϋπόθεση παραμονής του Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία του Αρη αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους της ομάδας που οδήγησαν και στην τελική συμφωνία.

Στην πραγματικότητα αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων καθώς ο Ελληνας τεχνικός συμφώνησε στο διετές συμβόλαιο που του πρότεινε ο Αρης δίχως να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο BCL ή στο Eurocup. Αυτό το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και δύσκολα θα ξεκαθαρίσει άμεσα εκτός κι αν φανερώσει προθέσεις κάποια από τις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία. Στις συζητήσεις αποδείχθηκε εξάλλου ότι οι βασικοί προβληματισμοί του 41χρονου προπονητή έχουν να κάνουν με το κομμάτι της οργάνωσης της εταιρίας και τον δρόμο ανάπτυξης που οφείλει να ακολουθήσει για να αφήσει πίσω της τις δύσκολες εποχές του πρόσφατου παρελθόντος. Το δεύτερο ζήτημα που απασχόλησε έντονα είναι ο αγωνιστικός σχεδιασμός όπου παράλληλα με την απόφαση αύξησης του μπάσκετ στα 650.000 ευρώ, ο Καστρίτης ανέλυσε το πλάνο του και στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ελληνικού κορμού. Αντιλαμβάνεται εξάλλου ότι θα πρέπει να χτίσει από την αρχή και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται στο τελευταίο διάστημα καθώς ήδη βρίσκεται σε διαδικασία διερευνητικών επαφών.

Εκτός απροόπτου, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καταλυτική συνάντηση των ανθρώπων του Αρη με τον ατζέντη του Ομηρου Νετζήπογλου. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στην υπογραφή νέου συμβολαίου, αλλά αυτή η συμφωνία δεν επικυρώθηκε από την πλευρά του παίκτη. Είναι σαφές ότι πλέον ισχύουν άλλα δεδομένα καθώς το γεγονός ότι προτάθηκε σε πολλές ομάδες δείχνει και τις δεύτερες σκέψεις του για το μέλλον του στον Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.