Κάρολ Σφιντέρσκι: Εγινε διψήφιος, με αριθμούς που εντυπωσιάζουν

Γιώργος Πετρίδης22 Ιανουαρίου 2020

Ξεχωρίζει από την ικανότητα του να κάνει γκολ από το τίποτα. Από τη “μισή” ευκαιρία. Από μία τέτοια άνοιξε προχθές τον δρόμο προς τη νίκη επί του Αστέρα και παράλληλα μπήκε σε μία ξεχωριστή λίστα παικτών στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έγινε ο 20ός διαφορετικός παίκτης του Δικεφάλου στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1979-80) που έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε ένα Πρωτάθλημα.

Το γκολ που σημείωσε την Κυριακή ήταν το 10ο του στη φετινή Superleague 1 και έτσι μπήκε στη λίστα ποδοσφαιριστών οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούν να χαρακτηριστούν και “μύθοι” για τον ποδοσφαιρικό Δικέφαλο.

Αυτή είναι συνολικά η 40ή φορά στα τελευταία 40 χρόνια, στην οποία ένας παίκτης του ΠΑΟΚ φτάνει τα 10 τουλάχιστον γκολ.

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα που παραθέτει το metrosport.gr με τις κορυφαίες επιδόσεις σκοραρίσματος στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ο Σφιντέρσκι μπορεί με δύο ακόμη γκολ να μπει στην 20άδα της λίστας και με πέντε να μπει στη 10άδα, φτάνοντας δηλαδή τα 15.

Αρκετά μακριά σε κάθε περίπτωση είναι η κορυφή της λίστας την οποία μοιράζονται ο Γιώργος Κωστίκος και ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς που σημείωσαν από 19 γκολ στα Πρωταθλήματα των σεζόν 1981-82 και 2017-18 αντίστοιχα. Μένουν βέβαια ακόμη επτά ματς κανονικής περιόδου και άλλα έξι στα πλέι οφ.

Ο mr. «1/3,4»

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Σφιντέρσκι χρειάστηκε μόλις 34 τελικές προσπάθειες για να φτάσει τα 10 γκολ. Χρειάζεται δηλαδή 3,4 για να βρει δίχτυα.

Μία επίδοση σχετικά κοντά σε εκείνη της προπέρσινης σεζόν από τον Πρίγιοβιτς που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 19 τέρματα στα οποία έφτασε με 54 τελικές προσπάθειες, αριθμοί που τον οδήγησαν στον συντελεστή 1/2,8.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.