Ο Καμαρά είναι αποστολή, αλλά ο Γκρέι έχει προβάδισμα - Πλάνο με αλλαγές ο Τερζής

Γιώργος Στράντζαλης02 Απριλίου 2023

Εκτός από τον Λούκας Ρουπ, ο οποίος θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης γι’ ακόμη 3-4 εβδομάδες, λόγω της θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και είναι διαθέσιμοι για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ακόμη και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος προπονήθηκε μόνο χθες, αλλά το πιθανότερο είναι να μην βρίσκεται στο αρχικό σήμα και τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης να πάρει ο Άντρε Γκρέι. 


Τελευταίο παιχνίδι Πρωταθλήματος στο αρχικό σχήμα για τον Τζαμαϊκανό ήταν ακριβώς πριν από δύο μήνες, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό, όπου ήταν και η τελευταία παρουσία του Άλαν Πάρντιου στην άκρη του Κιτρινόμαυρου πάγκου.

Γενικώς, όμως, το ενδεχόμενο αλλαγών σε όλες τις θέσεις συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς ο Τόλης Τερζής έχει από τη μία να διαχειριστεί την κατάσταση των διεθνών, που απουσίαζαν στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, και από την άλλη τους τρεις διαδοχικούς απαιτητικούς αγώνες σε διάστημα μίας εβδομάδα μέχρι τη διακοπή λόγω Πάσχα (σσ ακολουθεί την Τετάρτη η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και την άλλη Κυριακή εκτός με την ΑΕΚ). Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος που αναγκάζει τον προπονητή να προβεί σε αλλαγές για να αποφύγει και τους τραυματισμούς, όπως επίσης και την επιβάρυνση κάποιων παικτών-κλειδιά. 

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Μάριος Σιαμπάνης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει στο παιχνίδι κι εφόσον συμβεί αυτό θα είναι ο τρίτος διαδοχικός αγώνας στον οποίον θα έχει θέση βασικού. Η τετράδα της άμυνας επίσης προβλέπεται να αλλάξει κατά τα 2/4. Στη δεξιά πλευρά ο Σαλέμ Εμπακατά είναι ο επικρατέστερος, ενώ στην αντίστοιχη αριστερή λογικά θα αγωνιστεί ο Μάρβιν Πίρσμαν καθώς ο Μπράντλεϊ Μαζικού έχασε σχεδόν όλο το στάδιο της προετοιμασίας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τα πρόσωπα θα εξαρτηθούν από το σχήμα που θα επιλεγεί καθώς ο προπονητής του Αρη δοκίμασε σχήμα με δύο αμυντικούς χαφ, τον Ετέμπο με τον Ντουκουρέ, αλλά και με μοναδικό κόφτη τον “Ντούκου” και τους Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Στα επιθετικά άκρα, ο Ράφαελ Καμάτσο διεκδικεί φανέλα βασικού και στην άλλη πτέρυγα Ιτούρμπε και Χριστοδουλόπουλος έχουν τις ίδιες πιθανότητες. 

Ανεξαρτήτως προσώπων, εκείνο που θα χρειαστεί απόψε από τον Αρη είναι ασφαλώς να ελέγξει το ρυθμό και να βρει τρόπο να κρατήσει μακριά από την άμυνα του τον Ολυμπιακό καθώς επίσης να είναι η ομάδα αποτελεσματική στις ευκαιρίες, που δεδομένα, θα βρει σε ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που είδαμε να συμβαίνει φέτος και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια που έδωσε στο “Γ. Καραϊσκάκης” στα οποία μάλιστα σκόραρε αλλά ακυρώθηκαν και τις δύο φορές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.