Ο καλός ο παίκτης φεύγει, «σημαία» δεν μπορεί να γίνει πλέον κανείς, ωστόσο η ομάδα πρέπει να ενισχύεται...

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Με πικραίνει το γεγονός ότι ο καλός ο παίκτης κάποια στιγμή πωλείται ή υποχρεωτικά παραχωρείται με την κάλυψη της ρήτρας του, όπως με πικραίνει και το γεγονός ότι, εξ αιτίας αυτού του λόγου, δεν μπορούν οι καλοί παίκτες να ταυτιστούν με μια ομάδα και τους οπαδούς της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπως είπαμε και άλλη φορά, πρόσφατα, κανένας Κούδας, κανένας Κούης, κανένας Χατζηπαναγής, κανένας Δομάζος, κανένας Μίμης Παπαϊωάννου, κανένας Δεληκάρης, δεν θα γινόντουσαν ποτέ “σημαίες” του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, αν και στην εποχή τους ίσχυαν τα δεδομένα που επικρατούν παγκοσμίως στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ομως, τα αποδέχομαι και τα δύο υποχρεωτικά, από τη στιγμή που δεν μπορώ να αλλάξω τα δεδομένα, όπως αποδέχομαι ως απόλυτα φυσιολογική την επιθυμία κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή να αποδράσει από το άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναζητήσει περισσότερη δόξα και περισσότερα χρήματα σε μια άλλη χώρα, πολύ πιο εξελιγμένη ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) από τη δική μας.

Υπάρχει ωστόσο κάτι που με ενοχλεί αφάνταστα. Το να μην επενδύονται τα χρήματα που προέρχονται από τέτοιες πωλήσεις με τον έξυπνο τρόπο που θα εξασφάλιζε ενίσχυση της ομάδας που πούλησε και όχι αποδυνάμωση. Φεύγει τώρα από τον ΠΑΟΚ ο Γιαννούλης. Αύριο - μεθαύριο θα φύγει ο Τζόλης. Ωραία. Θα αποκτηθούν τουλάχιστον ισάξιοι παίκτες, αν όχι και καλύτεροι; Θα επωφεληθεί ο ΠΑΟΚ από την παραχώρησή τους; Εδώ είναι το θέμα.

Αν πάμε στο πρόσφατο παρελθόν, θα εισπράξουμε μια απογοητευτική απάντηση. Εφυγε ο Ροντρίγκες, αλλά εξτρέμ σαν αυτόν δεν αποκτήθηκε, μέχρι αυτό το καλοκαίρι που ήρθε ο Ζίβκοβιτς. Εφυγε ο Πρίγιοβιτς, αλλά σέντερ φορ σαν αυτόν δεν αποκτήθηκε άλλος. Εφυγαν ο Λημνιός και ο Πέλκας, αλλά το κενό τους δεν καλύφθηκε με κάποιους καλύτερους ή ισάξιους. Πάλι καλά που προέκυψε ο Τζόλης και υπάρχουν τουλάχιστον δύο καλά χαρτιά στις πτέρυγες της επίθεσης. Ούτε καν τον Ακπομ κατόρθωσε να αντικαταστήσει ο ΠΑΟΚ, γιατί επέλεξε τον Τσόλακ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί τώρα να πάρει και τον Κρμέντισκ, αλλά, βέβαια, δανεικό. Για να μη θυμηθώ και άλλες πωλήσεις, όπως του Τσίμιροτ, ας πούμε, που τον αντικατέστησε ο... Μουλέν.

Να πάει στο καλό, λοιπόν, ο Γιαννούλης και να κάνει το παλικάρι στην Αγγλία την καριέρα που ονειρεύεται. Χαλάλι του. Το αξίζει. Και θαυμάσιος παίκτης είναι και εξαιρετικό παιδί. Πίσω, όμως, μένει ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του γι' αυτόν θα εξακολουθήσουν να νοιάζονται και να αγωνιούν και όχι για την εξέλιξη του Γιαννούλη. Αν τα χρήματα της πώλησής του δεν αξιοποιηθούν με μαεστρία για να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο δυνατός, κανείς δεν θα παραρηγοριέται με τις όποιες καλές εμφανίσεις του Γιαννούλη με τη φανέλα της Νόριτς, όπως κανείς δεν δίνει δεκάρα για τις εμφανίσεις του Πέλκα με τη Φενέρμπαχτσέ, ή του Λημνιού με την Κολωνία και πάει λέγοντας.

ΥΓ. Καλός παίκτης ο Φεράρι. Θεωρητικά καλή επιλογή. Μακάρι να φανεί και στην πράξη ότι θα αντικαταστήσει επάξια τον Γιαννούλη.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.