Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος ΠΑΟΚ

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2022

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Δεν αδίκησε τον εαυτό του, δεν ήταν άτυχος, απλώς αυτές είναι οι ικανότητες των παικτών του, του προπονητή αλλά και της διοίκησης. 

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, όντας πολύ φρέσκος και αποφασισμένος, ξεπέρασε ένα νωθρό πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια επέβαλε τον ρυθμό του. Ήταν πολύ καλύτερος του Παναθηναϊκού που απλώς έτρεχε και δημιούργησε μόλις μια ευκαιρία. Πίεζε συνέχεια από την πλευρά του Ζίφκοβιτς- Βιερίνια Κούρτιτς οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους Αογκούστο κυρίως και Ολιβέιρα κατά δεύτερο λόγο , δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πέτυχαν ένα πανέμορφο τέρμα με μια εξαιρετική εμφάνιση ενώ είχαν και ευκαιρίες για να διευρύνουν τη διαφορά. Θα λέγαμε ότι στο πρώτο ημίχρονο ολόκληρη η μεσοεπιθετική πλευρά και ο Βιερίνια ήταν ένα επίπεδο τουλάχιστον πάνω από τον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν ο καλός ΠΑΟΚ. 

Το δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τρία πράγματα: την αφέλειά του, το ότι δεν έχει γρήγορο αριστερό στόπερ και ότι δεν είχε βάθος στην άμυνα ενώ προηγούνταν. Η ισοφάριση ήταν σαν να οδήγησε στην κατάρρευση αλλά δεν ήταν ακριβώς έτσι. Η βενζίνη στο ρεζερβουάρ πολλών παικτών ήδη τελείωνε οπότε ήταν ένα λάθος που προστέθηκε στο παραπάνω και έφερε τον ΠΑΟΚ σε δύσκολη θέση. Λίγο αργότερα αποχώρησε ο Ολιβέιρα και στην θέση του πέρασε ο Μπίσεσβαρ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε το ιδιαίτερο. Απλώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη ενός ανύπαρκτου και ανίκανου να αντιδράσει ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο κακός ΠΑΟΚ. 

Γιατί όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και αντί να προηγηθεί βρέθηκε και πίσω στο σκορ; Ο προπονητής κ. Λουτσέσκου είδε αντίδραση με τρεις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες δεν σημαίνουν κατά τη γνώμη μας, αντίδραση. Απλά στη συνολική πίεση του ΠΑΟΚ και στην αγωνία του ο Παναθηναϊκός να κρατήσει το σκορ, δημιουργήθηκαν και τρεις φάσεις. Όμως η ομάδα χρειάζεται τον προπονητή στα δύσκολα. Ομολογουμένως δεν τον είχε. Η σκέψη και μάλιστα για δυο εβδομάδες να περάσει ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Ολιβέιρα για να εκμεταλλευτεί το κενό ανάμεσα στις γραμμές χαρακτηρίζεται επιεικώς ανεδαφική. Δεν είχε κανένα νόημα. Ο προπονητής επιβάλλεται να επεμβαίνει χωρίς καθυστέρηση, με ακρίβεια, επιμέλεια και εξυπνάδα. Ο ΠΑΟΚ μετά το 1-1 έχασε το κέντρο και ο Λουτσέσκου δεν έκανε καμία αλλαγή εκεί. Ο Γκορτεζιάνι έπρεπε να μπει από το 56΄. Η διοίκηση δεν σου έδωσε άλλο φορ και τον μοναδικό που είχε τον έστειλε στον Βόλο γιατί δεν συμβάδιζαν τα χνώτα με τον Λουτσέσκου. Η διοίκηση δεν έφερε «δεκάρι» αλλά δεν είδαμε να βγαίνει ο κουρασμένος Κούρτιτς, να μπαίνει νωρίς ο Σβαμπ και ο Κωνσταντέλιας. 

Η ανικανότητα του προπονητή να σώσει την ομάδα στα δύσκολα καθώς και η οφθαλμοφανέστατη αδυναμία της διοίκησης να πράξει τα αυτονόητα σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή, βγάζει την ασχήμια του ΠΑΟΚ. Και αυτό δύσκολα το καταπίνει ο παοκτσής φίλαθλος. Δεν είναι αποδεκτό για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα να αφήνεται σε μια μοίρα δυσοίωνη και ο προπονητής πανικόβλητος να κάνει λάθη που δεν επιτρέπονται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.