Ντοκουμέντο: Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Λύρατζης!

Κώστας Πετρωτός11 Νοεμβρίου 2020

Η ατάκα δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στον παλιό προπονητή του Λευτέρη Λύρατζη στην Ακαδημία του Κεραυνού Κρηνίδων, Αντώνη Βαγενά: «Ο Λευτέρης με ό,τι καταπιάνεται είναι καλλιτέχνης». Αφορμή για να να φτάσει σ' αυτό το συμπέρασμα στον αέρα τουMetropolis 95,5 χθες είναι η αναφορά στο ταλέντο του 20χρονου μπακ του ΠΑΟΚ να παίζει νταούλι και λύρα (η οικογένεια είναι γνωστή για τους λυράρηδες και τους τραγουδιστές της-και προφανώς-εξού και το επίθετο Λύρατζης).

Στην φωτογραφία βλέπετε τον νεαρό μπακ του ΠΑΟΚ σε ηλικία 11,5 ετών. Είναι τραβηγμένη στις 15 Ιουλίου 2011 στον γάμο του θείου του πατέρα του, Τάσου Συγγιρίδη και προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του συναδέλφου και φίλου, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του ΑΟ Καβάλας, Μπάμπη Παναγιωτίδη ο οποίος προβλέπει μεγάλη εξέλιξη για τον νεαρό άσο. «Αν αποφύγει τους τραυματισμούς μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα και να αφήσει το αποτύπωμά του στον ΠΑΟΚ, χαίρομαι πολύ γιατί με τον του μπαμπά του ήμουν κολλητός», μας είπε.

Ο Λευτέρης έχει πάρει το ταλέντο τόσο στην μουσική, όσο και στο ποδόσφαιρο από τον πατέρα του Νίκο (στην άλλη φωτογραφία) που είχε παίξει ποδόσφαιρο στον ΑΟ Καβάλας. Όπως σημείωσε ο κ. Βαγενάς στη συνέντευξή του «Έξι χρονών ήρθε στο γήπεδο ο Λευτεράκης με τον μπαμπά του και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρακολουθώ τον Λευτέρη. Από πολύ μικρός ξεχώρισε για το χαρακτήρα του. Ο προπονητής του ξέρει γιατί τον εμπιστεύεται και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Αξίζει».

Εχει παίξει ακόμη και τερματοφύλακας

Παρότι δεξιός μπακ, ο Λύρατζης αγωνίστηκε στα αριστερά στην Ριζούπολη, έβγαλε σέντρες με το αριστερό του πόδι και έδειξε ότι είναι ένας ολοκληρωμένος προπονητής. Το μυστικό για να φτάσει σ΄ αυτό το σημείο ίσως κρύβεται σ’ αυτά που μας είπε ο κ. Βαγενάς χθες: «Πάντα λειτουργούσε σαν να ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερα. Ήταν από αυτούς που έλεγες ότι έχει και κάτι. Είναι παιδί χαμηλών τόνων αλλά έχει δύναμη μέσα του. Είναι νικητής δεν παρατάει τίποτα. Έχει το πνεύμα του ηγέτη. Οι βάσεις του είναι γερές. Σε εμάς, τα παιδιά έπαιζαν σε όλες τις θέσεις. Έχει παίξει και ως τερματοφύλακας. Ήταν επιτελικός παίκτης, μπορούσε να δημιουργήσει, είχε δύο πόδια. Όσοι προπονητές τον έβλεπαν μιλούσαν για την ευχέρεια μέσα στο γήπεδο. Μπορεί και κινείται παντού, σε όλες τις θέσεις. Ο Γκαρσία τον ξέρει. Συγχαρητήρια κιόλας στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ για την εξέλιξη του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.