Ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι η... λίρα 100 του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Το... σίριαλ της μεταγραφής του Κάλεντ Νάρεϊ, κράτησε για περίπου ένα μήνα το καλοκαίρι, μέχρι ο 28χρονος εξτρέμ να γίνει κάτοικος Τούμπας. Πλέον ο Γερμανός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και απόλυτα κομβικός για τις... επιθετικές ορέξεις του ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι.

Μπορεί στα παιχνίδια με την Λέφσκι Σόφιας όντας μόλις μερικές μέρες ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου» να μην πρόλαβε να αφήσει το... αποτύπωμα του, ωστόσο κάποια δείγματα γραφής άφησε για το τι μπορεί να προσφέρει και την ποιότητα που διαθέτει.

Ακολούθησε μια εικοσαήμερη προσαρμογή του με την ομάδα, και ευθύς εξ αρχής ο Νάρεϊ έδειξε ότι η παρουσία του φέτος θα αποτελέσει βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ.

Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στις 20 Αυγούστου στην Τούμπα, οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Παναιτωλικό και κερδίζουν με 1-0. Σκόρερ ο Μπράντον Τόμας στο 7’ μετά από συρτή σέντρα του Γερμανού εξτρέμ σε μια εξαιρετική του κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά στο χτίσιμο της επίθεσης, την αφήνει στον Λευτέρη Λύρατζη, κάνει την κίνηση overlap στην πλάτη του Διαμαντή Χουχούμη και απελευθερώνεται και την σπάει στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο Ισπανός φορ του ΠΑΟΚ σκοράρει και πετυχαίνει το γκολ της νίκης, όπως αποδείχθηκε αργότερα.


Δεύτερη αγωνιστική, δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για τους «ασπρόμαυρους» με αντίπαλο τον Ατρόμητο αυτή την φορά. Νίκη με 2-1 τα γκολ ο Γιάσμιν Κούρτιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 12’, με τον Γιώργο Τζοβάρα να ισοφαρίζει στο 90’+2’, αλλά τον Νάρεϊ να δίνει την νίκη στον ΠΑΟΚ στο 90’+6’.

Εδώ βρίσκεται και το μοναδικό γκολ των Θεσσαλονικέων ως τώρα που δεν έχει συμμετοχή ο 28χρονος εξτρέμ. Το κόρνερ εκτελείται από τα δεξιά από τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς ο Κούρτιτς παίρνει την κεφαλιά, αυτή χτυπάει σε χέρι αμυνόμενου και το πέναλτι δίνεται με την βοήθεια του Var. Ο Σλοβένος ευστοχεί και ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η αναμέτρηση προχωράει και φτάνει στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ να παραμένει στο 1-0 και στο 82’ ο Νέλσον Ολιβέιρα «χρίζεται» σκόρερ σε ένα γκολ που αργότερα ακυρώνεται. Και εδώ ο άνθρωπος που δίνει την τελική πάσα είναι ο Νάρεϊ και έχοντας παίξει ουσιαστικά το «ένα-δύο» με τον Πορτογάλο. Η φάση που ξεκινάει με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να «υποδέχεται» την μπάλα, να την περνάει στον Ολιβέιρα αυτός στον Νάρεϊ, με τον τελευταίο να την στρώνει ουσιαστικά στον επιθετικό του ΠΑΟΚ για να σκοράρει. Άρα ο 28χρονος έχει και μια... ακυρωμένη ασίστ εκτός όλων των άλλων.

Ο ίδιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90’+6’ βρίσκεται προωθημένος και σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα, γίνεται αποδέκτης μιας σέντρας από τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς και από πλάγια θέση εντός της περιοχής με ένα γυριστό σουτ και την μπάλα να παίρνει περίεργη... τροχιά δίνει την νίκη με 2-1 στους «ασπρόμαυρους».


Στην τρίτη αγωνιστική και το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ το τελικό 0-0 δεν είχε να... δώσει κάτι στην στατιστική του Γερμανού εξτρεμ και έτσι η... επόμενη στάση είναι το ΠΑΟΚ-Λαμία στις 12 Σεπτεμβρίου με τελικό σκορ 1-0.

Στο μοναδικό και νικητήριο γκολ της αναμέτρησης σκόρερ είναι ο Γιάσμιν Κούρτιτς με ωραία γυριστή κεφαλιά στο 43’. Μια προσπάθεια που έρχεται από εκτέλεση κόρνερ που έχει πραγματοποιήσει ο Κάλεντ Νάρεϊ φυσικά.


Τέλος, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι των ασπρόμαυρων με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη ο Γερμανός εξτρεμ ήταν και πάλι αυτός που «έγραψε» το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ καθώς άνοιξε το σκορ με ένα υποδειγματικό τελείωμα στο 8’.

Εκεί έκανε την διαγώνια κίνηση φορ και αφού έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής βαθιάς μπαλιάς του Αντελίνο Βιεϊρίνια κατέβασε την μπάλα με το στήθος, στρώνοντας την στην ουσία μπροστά του και με ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό «νίκησε» τον Σόνι Στίβενς για το 0-1.


Εν τέλει ο «δικέφαλος» μπορεί να μην έφυγε νικητής από την Κρήτη ωστόσο αυτό δεν «σβήνει» την συνεισφορά του Κάλεντ Νάρεϊ ως τώρα στον ΠΑΟΚ καθώς ο 28χρονος μετρά σχεδόν το... απόλυτο της συμμετοχής στα γκολ των Θεσσαλονικέων, συν μιας «άκυρης ασίστ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.